Ваш телефон довго не сяде після цих легких налаштувань - результат ви побачите відразу

Причин того, що телефон швидко розряджається, існує багато: від заводського дефекту й помилки програмного забезпечення, до занадто великих "апетитів" самого користувача.

Разом з тим є низка функцій і налаштувань, якими користувачі рідко або взагалі ніколи не користуються, але вони чомусь завжди включені. І набагато простіше їх відключити, щоб не перевантажувати свій девайс зайвими повідомленнями та заодно заощадити заряд акумулятора.

Ці функції в смартфоні варто вимкнути

1. Геолокація

Геолокація – це функція, яка використовує GPS, мережу мобільного зв'язку та Wi-Fi для визначення місцеперебування пристрою. Вона може споживати надто багато заряду, особливо якщо додатки на телефоні постійно звертаються до неї для оновлення вашого місця розташування.

Щоб вимкнути геолокацію на своєму смартфоні, просто відкрийте налаштування та знайдіть розділ "Місцеперебування" або "Служби локації". Зазвичай він знаходиться в розділі "Приватність". Там ви знайдете перемикач, який дозволяє вмикати або вимикати геолокацію.

Після вимкнення геолокації деякі програми та функції, такі як карти, навігація та послуги геотегування, можуть працювати менш точно або взагалі не працювати. Однак, відключення цієї функції 100% вбереже вас від високого енергоспоживання.

Скріншот
Скріншот

2. Bluetooth

Функція Bluetooth стала особливо популярна під час відключень світла, коли українці використовували свій смартфон в якості модема або точки доступу. Цілком ймовірно, що вона все ще за звичкою включена.

Річ у тім, що Bluetooth споживає енергію навіть якщо він просто включений на вашому смартфоні, але не використовується для передачі даних. Це відбувається тому, що блютуз постійно сканує навколишню область в пошуку інших Bluetooth-пристроїв, до яких можна приєднатися.

Тому якщо не використовуєте Bluetooth для передачі даних, краще відключити його. Крім того, можна використовувати функцію "Авіарежим", яка вимкне всі бездротові функції вашого пристрою, включаючи Bluetooth.

Скріншот
Скріншот

3. Фонове оновлення

Фонове оновлення програм – це процес, коли програми на вашому смартфоні автоматично оновлюються у фоновому режимі без вашої участі. Цей процес вимагає великої кількості енергії, особливо якщо оновлення відбувається для декількох додатків одночасно.

Щоб вимкнути фонове оновлення програм на вашому смартфоні, виконайте наступні кроки:

  • Відкрийте "Налаштування" на своєму пристрої.
  • Знайдіть розділ "Фонове оновлення" і виберіть його.
  • Натисніть на перемикач поруч з опцією "Фонове оновлення" для вимкнення цієї функції.
Скріншот
Скріншот

Тепер програми на вашому пристрої не будуть автоматично оновлюватися у фоновому режимі, що допоможе продовжити час роботи батареї від одного заряду. Однак, ви все ще можете оновлювати додатки вручну через Google Play Store або App Store.

Варто пам'ятати, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Щоб продовжити час роботи вашого пристрою від одного заряду, також рекомендується знизити яскравість екрана, включити режим економії енергії та обмежити роботу додатків, які витрачають багато енергії. Водночас є низка шкідливих звичок, які "вбивають" батарею смартфон – переконайтеся, що ви так не робите.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникати повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Психологічний тест за картинкою: Оберіть кактус - і дізнайтеся свою негативну сторону

вівторок, 19 березень 2024, 7:12

Як відомо світ не ділиться на чорне і біле, як і люди. Не існує повністю позитивних або негативних особистостей. Кожна людина має хороші та погані якості, передають Патріоти України. Якщо ви готові дізнатися свою "темну сторону", пропонуємо вам пройти ...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...