Від плісняви не залишиться і сліду - дієвий лайфхак за допомогою дешевих підручних засобів

Цвіль може завдавати незручностей у будинку, особливо на кухнях та у ванних кімнатах. Але є просте рішення, яке допоможе позбавитися цвілі в домашніх умовах. Зробити саморобний розчин із звичайних предметів домашнього вжитку зможе кожен, передають Патріоти України.

Лайфхаком із боротьби з пліснявою в оселі ділиться видання Express. Важливо встигнути усунути плісняву до того, як її поширення набере величезних масштабів. Цвіль може викликати неприємний запах у будинку, утворити гниль і зіпсувати багато речей.

Нерозбавлений оцет можна розпорошувати на тверді поверхні на кухні та у ванній: він добре працює проти грибка. Розчин відбілювача також є добрим варіантом. Розбавте відбілювач водою, як зазначено виробником. На зовнішні поверхні можна нанести розчин відбілювача та води у пропорції 1:10. Зачекайте від 10 до 20 хвилин і промийте.

Чудово спрацює й аміак. Змішайте розчин 50/50 і розпорошіть на поверхню. Зачекайте дві-три години та змийте. Однак ніколи не змішуйте нашатирний спирт з відбілювачем або іншими засобами для чищення, це може створити токсичні та небезпечні пари. Важливо знати, що не можна робити під час прання взуття, інакше пошкодите і барабан машини, і кросівки

Для очищення зовнішніх поверхонь домовласники можуть використовувати тринатрійфосфат — білу гранульовану або кристалічну тверду речовину, що добре розчиняється у воді з утворенням лужного розчину. Хімікат використовується в якості засобу для чищення, засобу для виведення плям і знежирювача. Не забудьте лише вивчити інструкцію.

Зазначимо, що під час чищення плісняви краще надягти захисні засоби. Додамо, що в приміщеннях слід підтримувати достатній рівень вологості, тоді пліснява не матиме шансів. Забезпечте вдома належну вентиляцію, встановіть витяжки та у разі витоку води миттєво усувайте їх.

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...