
Ви відварили квасолю в надії, що вона буде м’яка та апетитна. У результаті вона суха та тверда. Для подальших страв вона вже не підійде, бо зіпсує їх. Розберімось, чому вона не стала м’якою в процесі відварювання, а саме біла квасоля.
Почнімо з того, що квасолю потрібно замочувати перед приготуванням. Бобові від цієї процедури стають дійсно м’які, а ще вони швидше відварюються. Спочатку квасолю потрібно залити водою, а після вимочування перезалити чистою та ставити варитися.
Спочатку ставлять на великий вогонь, щоб довести квасолю до кипіння. далі треба перемішати, скрутити вогонь та варити на малому. Рекомендується накрити кришкою, але залишити шпаринку. Готувати так протягом 30 хвилин.
Далі воду треба злити, набрати холодну. Тепер доведіть її до кипіння та варіть знову 30 хвилин на малому вогні під щільно закритою кришкою. Протягом цього часу потрібно підливати холодну воду тричі по склянці. Продовжуйте варити на малому вогні.
Сіль потрібно додавати наприкінці відварювання. Не кладіть раніше, бо квасолю доведеться розварювати значно довше. Смачного!
Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...
Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...