Візьміть на замітку! Як готувати овочі, щоб зберегти в них усі вітаміни та мікроелементи

Незбалансоване харчування завдає шкоди нашому організму. Цей фактор ризику ставлять в один ряд із шкідливими звичками. Як правильно приготувати овочі, щоб урізноманітнити свій раціон розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Наталія Денісова, передають Патріоти України.

Подробиці

Щодня ми повинні з’їдати приблизно 400 г овочів та фруктів. Але не всі корисні елементи добре засвоюються. Однак є кулінарні прийоми, які допомагають засвоюватися набагато більшій кількості важливих для організму речовин.

Перший прийом – подрібнення. Наприклад, жорстку капусту краще дрібно нашаткувати. Або довірити це блендеру, а потім додати капустяну масу в смузі.

Є овочі, вітамінний склад яких краще відкривається при нагріванні. Це, наприклад, томати. Гасіння і варіння розкриють користь ріпи, буряків та інших коренеплодів.

Ароматні продукти – цибуля та часник – перед вживання краще роздавити. Тоді почнуть активно працювати леткі ефірні сполуки та фітонциди, що підвищують імунітет.

Четвертий лайфхак – варіть картоплю у шкірці. Це допоможе зберегти калій, вітамін С, фосфор та залізо. В іншому випадку – вся користь піде у відвар і залишиться один крохмаль.

Не робіть так! Через які три інгредієнти млинці виходять жорсткими і несмачними

середа, 8 травень 2024, 9:08

Не у всіх господарок виходить приготувати смачні млинці з першого разу. Лише методом проб та помилок можна знайти “свій” рецепт з ідеальним співвідношенням продуктів, передають Патріоти України. Під час кулінарних експериментів багато хто пробує різні ...

А ви це знали? Чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду

середа, 8 травень 2024, 8:07

Існує величезна кількість нюансів, пов’язаних із варінням картоплі, передають Патріоти України. Одним із спірних моментів є температура води. Одні кулінари вважають, що вода повинна нагріватися одночасно з картоплею, що знаходиться в ній. Інші господин...