Незбалансоване харчування завдає шкоди нашому організму. Цей фактор ризику ставлять в один ряд із шкідливими звичками. Як правильно приготувати овочі, щоб урізноманітнити свій раціон розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Наталія Денісова, передають Патріоти України.
Щодня ми повинні з’їдати приблизно 400 г овочів та фруктів. Але не всі корисні елементи добре засвоюються. Однак є кулінарні прийоми, які допомагають засвоюватися набагато більшій кількості важливих для організму речовин.
Перший прийом – подрібнення. Наприклад, жорстку капусту краще дрібно нашаткувати. Або довірити це блендеру, а потім додати капустяну масу в смузі.
Є овочі, вітамінний склад яких краще відкривається при нагріванні. Це, наприклад, томати. Гасіння і варіння розкриють користь ріпи, буряків та інших коренеплодів.
Ароматні продукти – цибуля та часник – перед вживання краще роздавити. Тоді почнуть активно працювати леткі ефірні сполуки та фітонциди, що підвищують імунітет.
Четвертий лайфхак – варіть картоплю у шкірці. Це допоможе зберегти калій, вітамін С, фосфор та залізо. В іншому випадку – вся користь піде у відвар і залишиться один крохмаль.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...