Все дуже просто! Як варити гречку, щоб точно не пристала до дна

Господині з досвідом не поспішають перемішувати ложкою гречку під час варіння, тому, що це може стати причиною недовареної та надто вологої каші. Гречка точно не пристане до дна, якщо її правильно варити.

Подробиці

Для варіння гречки треба брати 50:50 води та крупи. Всипати гречку треба відразу у киплячу воду, а потім солити та додавати соду (по пів чайної ложки). Після того, як гречка закипить, треба зробити маленький вогонь і протягом 20 хвилин не відкривати кришку, нічого не помішувати.

Каша буде не суха, не пригоріла до дна (таке може статися внаслідок варіння гречки на великому вогні, через що вода швидко википає) і не волога (підняття кришки під час приготування призводить до зниження температури в каструлі, через що вся вода може і не википіти до кінця приготування).

Щоб каша була повністю готова, дайте їй “відпочити” на плиті після варіння протягом 10 хвилин, а вже потім подавайте до столу.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.