
Господині з досвідом не поспішають перемішувати ложкою гречку під час варіння, тому, що це може стати причиною недовареної та надто вологої каші. Гречка точно не пристане до дна, якщо її правильно варити.
Для варіння гречки треба брати 50:50 води та крупи. Всипати гречку треба відразу у киплячу воду, а потім солити та додавати соду (по пів чайної ложки). Після того, як гречка закипить, треба зробити маленький вогонь і протягом 20 хвилин не відкривати кришку, нічого не помішувати.
Каша буде не суха, не пригоріла до дна (таке може статися внаслідок варіння гречки на великому вогні, через що вода швидко википає) і не волога (підняття кришки під час приготування призводить до зниження температури в каструлі, через що вся вода може і не википіти до кінця приготування).
Щоб каша була повністю готова, дайте їй “відпочити” на плиті після варіння протягом 10 хвилин, а вже потім подавайте до столу.
Якщо ви любите собак, але не маєте часу на тривалі щоденні прогулянки, є породи, які ідеально підходять для вашого способу життя, передають Патріоти України. Для людей із щільним графіком або обмеженим простором вибір породи з низьким рівнем енергії мо...
Дієта MIND - це науково розроблений підхід до харчування, який допомагає знизити ризик деменції, поліпшити пам’ять і сповільнити старіння мозку. Дослідження показують, що її регулярне дотримання може знизити ризик хвороби Альцгеймера більш ніж на 50%, ...