Все дуже просто! Як зварити буряк за 15 хвилин замість цілої години

Зазвичай на приготування буряка йде близько години, передають Патріоти України.

Проте тривалість варіння овочів можна скоротити вчетверо. У цьому допоможе одна хитрість.

Мова йде не про звичні способи прискорення приготування буряка: такі як запікання в духовці або використання мікрохвильової печі.

Подробиці

Овоч буде варитись у каструлі. Але знадобиться додатковий інгредієнт.

Що потрібно додати під час варіння

Перед відправленням буряка в ємність з окропом, його потрібно правильно «обробити».

Очищати шкірку не треба. Позбавлятися «хвостика» – теж.

Кидати овоч у каструлю потрібно саме у той момент, коли вода вже доведена до кипіння. Прикривати ємність кришкою при цьому не слід.

У момент повторного кипіння в каструлю додайте скоринку хліба: саме в цьому інгредієнті і є хитрість.

Далі потрібно збільшити вогонь. Тривалість варіння буряка із хлібом становить 15 хвилин.

Після завершення варіння буряк помістіть у крижану воду. «Обробка» овочів низькими температурами має тривати близько 5 хвилин. Без цієї процедури буряк не розм’якшиться.

Тільки після цього можна знімати з овочів шкірку. Буряк готовий, і ніяких неприємних запахів немає.

Джерело: ПростоВей

Це справді працює! Як врятуватися від набряків ніг влітку - дієві поради

субота, 7 червень 2025, 9:59

Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...

Є вагомі причини! Які продукти варто виключити з раціону влітку

субота, 7 червень 2025, 9:32

Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...