Всьому голова: Медики розповіли, чому хліб потрібно вживати щодня

Фахівці закликали не відмовлятися від хліба в гонитві за стрункою фігурою.

До 200 грамів якісного хліба не з білої муки і краще з додаванням цільного зерна можна і дуже корисно вживати в їжу щодня, вважають експерти Всесвітньої організація охорони здоров'я, передають Патріоти України.
Хліб є джерелом складних або повільних вуглеводів, які не очищені від клітковини (до пишних батонів і булок з білої муки це не відноситься). Цільнозерновий хліб дозволяє організму довше відчувати ситість і уникати шкідливих перекусів.
Один з найбільших плюсів якісного хліба - це амінокислоти, що містяться в ньому. У хлібі їх налічується 18 і практично кожна має корисний ефект. Зокрема, в хлібі присутня амінокислота триптофан, завдяки якій підвищується настрій, поліпшується сон, а також амінокислота цистин, що активізує виведення токсинів і захищає від передчасного старіння.
Крім того, в складі хліба є вітаміни - наприклад, вітаміни групи В, які допомагають роботі серця, вітамін Е, який зміцнює імунітет, а також мідь, цинк, залізо, калій, натрій, кальцій і фосфор.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...