Всьому голова: Медики розповіли, чому хліб потрібно вживати щодня

Фахівці закликали не відмовлятися від хліба в гонитві за стрункою фігурою.

До 200 грамів якісного хліба не з білої муки і краще з додаванням цільного зерна можна і дуже корисно вживати в їжу щодня, вважають експерти Всесвітньої організація охорони здоров'я, передають Патріоти України.
Хліб є джерелом складних або повільних вуглеводів, які не очищені від клітковини (до пишних батонів і булок з білої муки це не відноситься). Цільнозерновий хліб дозволяє організму довше відчувати ситість і уникати шкідливих перекусів.
Один з найбільших плюсів якісного хліба - це амінокислоти, що містяться в ньому. У хлібі їх налічується 18 і практично кожна має корисний ефект. Зокрема, в хлібі присутня амінокислота триптофан, завдяки якій підвищується настрій, поліпшується сон, а також амінокислота цистин, що активізує виведення токсинів і захищає від передчасного старіння.
Крім того, в складі хліба є вітаміни - наприклад, вітаміни групи В, які допомагають роботі серця, вітамін Е, який зміцнює імунітет, а також мідь, цинк, залізо, калій, натрій, кальцій і фосфор.

Народні прикмети на 30 жовтня. Що українці спрадавна не робили цього дня, аби не відвернути від себе удачу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:10

Православне свято 30 жовтня за новим церковним календарем (12 листопада за старим) - день пам'яті священномученика Зіновія, єпископа Єгейського, і його сестри Зіновії, і день пам'яті Озерянської ікони Божої Матері, головної святині та покровительки Хар...

Не робіть помилок! Чому хліб швидко псується - де не варто зберігати продукт

четвер, 30 жовтень 2025, 6:43

Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...