Всьому голова: Медики розповіли, чому хліб потрібно вживати щодня

Фахівці закликали не відмовлятися від хліба в гонитві за стрункою фігурою.

До 200 грамів якісного хліба не з білої муки і краще з додаванням цільного зерна можна і дуже корисно вживати в їжу щодня, вважають експерти Всесвітньої організація охорони здоров'я, передають Патріоти України.
Хліб є джерелом складних або повільних вуглеводів, які не очищені від клітковини (до пишних батонів і булок з білої муки це не відноситься). Цільнозерновий хліб дозволяє організму довше відчувати ситість і уникати шкідливих перекусів.
Один з найбільших плюсів якісного хліба - це амінокислоти, що містяться в ньому. У хлібі їх налічується 18 і практично кожна має корисний ефект. Зокрема, в хлібі присутня амінокислота триптофан, завдяки якій підвищується настрій, поліпшується сон, а також амінокислота цистин, що активізує виведення токсинів і захищає від передчасного старіння.
Крім того, в складі хліба є вітаміни - наприклад, вітаміни групи В, які допомагають роботі серця, вітамін Е, який зміцнює імунітет, а також мідь, цинк, залізо, калій, натрій, кальцій і фосфор.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...