
Існує перелік продуктів, які не можна варити або смажити, але більшість з нас робить одну і ту ж помилку. Справа в тому, що при такому приготуванні ці овочі втрачають усі корисні речовини, передають Патріоти України.
Йдеться про сімейство капустяних, які багаті на антиоксиданти і мають можливість попереджати розвиток ракових пухлин. Але якщо піддавати ці овочі термічній обробці, то жодної користі від них не буде.
За словами нутриціологів до сімейства капустяних відноситься не тільки капуста, але і такі овочі та зелень, як рукола, редис, хрін, гірчиця, редька, васабі, білокачана, червона, брюссельська, савойська, пекінська, цвітна капусти, броколі та кольрабі.
Всі вони містять глюкозинолат (GL), який стає активним лише в момент руйнування – а відбувається це в момент жування.
"Наприклад, коли ріжемо, або жуємо редьку, або капусту, ми пошкоджуємо клітини і фермент мірозиназу перетворює GL на ITC (ізотоціонати). Згадайте цей характерний запах. Це запах сірковмісних сполук", - каже лікар.
Ці овочі не можна піддавати термічній обробці – смажити на сковороді або варити в окропі. Найкраще обрати альтернативні способи приготування - на пару або бланшування (ошпарювання), а в ідеалі вживати їх у сирому вигляді, якщо немає проблем із ШКТ.
Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...
Пластикові контейнери з часом можуть пожовкнути, особливо після тривалого зберігання їжі. Щоб повернути їм кришталеву прозорість, можна скористатися простими домашніми методами, пише The Spruce, передають Патріоти України. 1. Білий оцетОцет — чудовий н...