Втрачають всю користь! Названо овочі, які не можна варити і смажити

Існує перелік продуктів, які не можна варити або смажити, але більшість з нас робить одну і ту ж помилку. Справа в тому, що при такому приготуванні ці овочі втрачають усі корисні речовини, передають Патріоти України.

Овочі, які не можна варити та смажити

Йдеться про сімейство капустяних, які багаті на антиоксиданти і мають можливість попереджати розвиток ракових пухлин. Але якщо піддавати ці овочі термічній обробці, то жодної користі від них не буде.

За словами нутриціологів до сімейства капустяних відноситься не тільки капуста, але і такі овочі та зелень, як рукола, редис, хрін, гірчиця, редька, васабі, білокачана, червона, брюссельська, савойська, пекінська, цвітна капусти, броколі та кольрабі.

Всі вони містять глюкозинолат (GL), який стає активним лише в момент руйнування – а відбувається це в момент жування.

"Наприклад, коли ріжемо, або жуємо редьку, або капусту, ми пошкоджуємо клітини і фермент мірозиназу перетворює GL на ITC (ізотоціонати). Згадайте цей характерний запах. Це запах сірковмісних сполук", - каже лікар.

Ці овочі не можна піддавати термічній обробці – смажити на сковороді або варити в окропі. Найкраще обрати альтернативні способи приготування - на пару або бланшування (ошпарювання), а в ідеалі вживати їх у сирому вигляді, якщо немає проблем із ШКТ.

А ви це знали? Чому не можна перемішувати фарш руками - помилка при приготуванні котлет, яку допускають 90% господинь

понеділок, 6 травень 2024, 6:12

Про таку популярну страву як котлети ми вже писали неодноразово. Ділились лайфхаками, порадами від шеф кухарів. Це надзвичайно популярна страва в нашій кухні та різноманітна за тим, які складові до неї додають, передають Патріоти України. Але не завжд...

Все дуже просто! Як приготувати соковиту курячу грудку, якщо гості на порозі

неділя, 5 травень 2024, 21:12

Куряча грудка - ідеальний варіант, якщо треба приготувати швидку страву. Все тому, що готується вона швидка. А якщо готувати правильно, то буде смакувати не як давке, дієтичне м’ясо, а як вишукана ресторанна страва, передають Патріоти України. З грудки...