Картопля - один з найпопулярніших продуктів у всьому світі. По-перше, існують сотні способів, як приготувати її швидко і смачно. А по-друге, картоплю дуже зручно і нескладно зберігати. Однак експерти кажуть, що деякі з нас часто роблять помилку в зберіганні картоплі, через що цей продукт псується значно швидше, інформують Патріоти України.
Так, дослідники з'ясували, що є фрукт, поруч з яким ніколи не можна зберігати картоплю. І це... яблука! Експерти повідомляють, що при дозріванні яблука виділяють в навколишнє середовище рослинний гормон — етилен, який і призводить до передчасного псування картоплі.
Чим більше дозрів фрукт або овоч, що виробляє етилен, тим більше газу він виробляє. Відповідно, цей газ сприяє швидкому дозріванню всіх розташованих поруч плодів. Якщо ж фрукти/овочі вже дозріли, то вони почнуть псуватися.
Відомо, що ідеальне місце для зберігання яблук — холодильник, але для картоплі він не підходить абсолютно. Зберігати картоплю потрібно в темному прохолодному і добре вентильованому місці. У даному разі чудово підійдуть льох або комора.
Якщо ви неправильно зберігаєте картоплю, вона почне зеленіти, "проростати" і зморщуватися. Звичайно ж, зовнішній вигляд відіб'ється на її смаку — вона стане гіркою або, навпаки, солодкуватою. Якщо ви помітили один або кілька ознак псування, негайно викиньте підгнилий продукт.
Відзначимо, що яблука виділяють особливо високі рівні етиленового газу. Однак вони не є єдиним видом фруктів, який дає такий ефект. Абрикоси, банани, диню, манго, персики, груші, сливи також слід зберігати окремо від інших овочів і фруктів, щоб уникнути їх перезрівання і раннього псування.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...