Ви будете дуже здивовані! Фахівці назвали фрукт, поруч з яким забороняється зберігати картоплю

Картопля - один з найпопулярніших продуктів у всьому світі. По-перше, існують сотні способів, як приготувати її швидко і смачно. А по-друге, картоплю дуже зручно і нескладно зберігати. Однак експерти кажуть, що деякі з нас часто роблять помилку в зберіганні картоплі, через що цей продукт псується значно швидше, інформують Патріоти України.

Так, дослідники з'ясували, що є фрукт, поруч з яким ніколи не можна зберігати картоплю. І це... яблука! Експерти повідомляють, що при дозріванні яблука виділяють в навколишнє середовище рослинний гормон — етилен, який і призводить до передчасного псування картоплі.

Чим більше дозрів фрукт або овоч, що виробляє етилен, тим більше газу він виробляє. Відповідно, цей газ сприяє швидкому дозріванню всіх розташованих поруч плодів. Якщо ж фрукти/овочі вже дозріли, то вони почнуть псуватися.

Відомо, що ідеальне місце для зберігання яблук — холодильник, але для картоплі він не підходить абсолютно. Зберігати картоплю потрібно в темному прохолодному і добре вентильованому місці. У даному разі чудово підійдуть льох або комора.

Якщо ви неправильно зберігаєте картоплю, вона почне зеленіти, "проростати" і зморщуватися. Звичайно ж, зовнішній вигляд відіб'ється на її смаку — вона стане гіркою або, навпаки, солодкуватою. Якщо ви помітили один або кілька ознак псування, негайно викиньте підгнилий продукт.

Відзначимо, що яблука виділяють особливо високі рівні етиленового газу. Однак вони не є єдиним видом фруктів, який дає такий ефект. Абрикоси, банани, диню, манго, персики, груші, сливи також слід зберігати окремо від інших овочів і фруктів, щоб уникнути їх перезрівання і раннього псування.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...