Ви будете здивовані! Чому розумні люди почуваються нещасними і мають більше проблем, ніж інші

Психологи назвали причини, через які люди з високим рівнем інтелекту не можуть стати по-справжньому щасливими, передають Патріоти України.

Можливо, у вас є знайома дуже розумна людина, але в житті їй щастить значно менше, ніж тим, хто має посередні розумові здібності. У неї може бути прекрасна родина, гарна робота, турботливий партнер, однак вона чомусь почувається нещасною і самотньою. Психологи назвали шість причини, через які високоінтелектуальні особистості не можуть отримувати задоволення від життя. Розповідаємо, що не дає розумним людям досягти радості у кожному дні та робить їх нещасними.

Чому розумні люди нещасні та мають купу проблем: 6 причин

  • Постійний аналіз. Люди з високим рівнем інтелекту вдаються до надмірного аналізу усіх подій, які відбуваються у їхньому житті. Це їх виснажує і робить нещасними, бо вони не мають ключового навику – прийняття. Тому досить часто їхні очікування щодо самого життя та інших людей не виправдовуються, це розчаровує та завдає їм неймовірного болю.
  • Завищені стандарти. Розумні люди живуть згідно своїх сценаріїв, не погоджуючись на інше. Але світ безмежний та багатоликий, тому його не можна заштовхати в жодні рамки. І коли життя щось пропонує розумній людині, вона може не брати цього, а потім страждає від самотності, відсутності ресурсів та спілкування. У той час, коли інші люди насолоджуються стосунками, своєю самореалізацією і життям. У такому випадку краще припинити ідеалізувати і шукати чогось захмарного, а починати жити тут і зараз.
  • Надмірна вимогливість до себе не приносить щастя. Розумні люди можуть порівнювати себе з іншими людьми не на свою користь. Вони досить часто нівелюють свій розум, свої знання та досягнення лише тому, що їм здається цього замало. Високоінтелектуальні особистості можуть аналізувати себе і постійно звинувачувати у тому, що чогось не сказали чи не зробили. А це викликає лише почуття провини та негативні емоції, а не щастя і спокій.
  • Часто живуть завтрашнім днем. Розумні люди не помічають сьогодення, не вміють насолоджуватися своїм життям тут і зараз. Вони часто шукають нові горизонти і сенси, тому не помічають своїх звершень, просто нівелюючи маленькі та великі перемоги. Їхній неспокійний розум постійно напружений і не дозволяє їм насолоджуватися простими речами. Реальність занадто проста для них, розумні люди шукають чогось ідеального та фантастичного. Тому вони нещасні, бо не знаходять цього.
  • Невміння вибудовувати комунікацію з іншими людьми. Так, всі хочуть, щоб їх розуміли та поважали інші люди. Та на жаль, розумних людей мало хто розуміє, тому вони зазвичай самотні. Але на це є причина, бо вони самі не можуть зрозуміти та прийняти інших людей такими, які вони є. Особистості з високим рівнем інтелекту намагаються звести все до високих матерій, що може бути незрозумілим для інших.
  • Психологічні проблеми. Багато людей з високим рівнем IQ мають психологічні розлади, наприклад, часті депресії. Це відбувається тому, що розумним людям важко соціалізуватися, вони зовсім не приймають реальності, тому почуваються самотніми та покинутими. Це прямо впливає на самореалізацію та особисте життя. Людям з високим інтелектом досить часто не вдається досягти великих успіхів ні в роботі, ні в коханні, їх постійно переслідують невдачі, що викликає пригнічені стани та депресію.

Є секрет! Яке дерево посадити біля будинку, щоб у ньому завжди панувало щастя

середа, 4 вересень 2024, 23:10

Дерева здавна відіграють важливу роль у народних віруваннях, оточені безліччю забобонів і прикмет. Кожне дерево має свою символіку й енергетику, яка, згідно з повір'ями, може впливати на наше життя та долю, передають Патріоти України. РБК-Україна (прое...

Оцінять всі! Як зробити піцу на лаваші за 15 хвилин

середа, 4 вересень 2024, 18:13

Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...