Ви будете здивовані! Чому спеціалісти рекомендують зберігати харчову плівку в холодильнику

Харчова або поліетиленова плівка — неймовірно корисний винахід. Але вона має один маленький недолік. Її поверхня липка (що потрібно для кращого зберігання продуктів) і швидко прилипає сама до себе ще до того, як ви накриєте нею контейнер, передають Патріоти України.

Про цю проблему пишуть у виданні The Kitchn. Здається, кожного разу, коли ви дістаєте харчову плівку, щоб замотати нею шматок пирога чи інші продукти, вона одразу перетворюється з акуратного аркуша на незрозумілу липку кульку, яку досить важко роз'єднати. На щастя, є спосіб, який допоможе вам упоратися з цією проблемою. Все, що потрібно зробити, це всього лише змінити місце її зберігання.

Більшість з нас зберігає харчову плівку в шафці поряд з алюмінієвою фольгою та пергаментним папером для запікання. Однак якщо ви хочете, щоб вона стала ще кориснішою, краще перекласти її до морозильної камери.

Чому охолодження харчової плівки робить її менш липкою? Пояснити це можна за допомогою науки. Прохолодне повітря в морозильній камері допомагає усунути частину статичної електрики, через яку плівка прилипає сама до себе. Після морозильної камери вона повернеться до кімнатної температури за кілька секунд, тому запросто прилипне до контейнера чи продукту.

Як пояснив TODAY Food доктор Чад Орзел, доцент фізики та астрономії Юніон-коледжу, адгезія між шматочками харчової плівки може бути викликана тим, що молекули на поверхні перегруповуються, утворюючи слабкі хімічні зв’язки, і нижча температура може трохи загальмувати цей процес.

Охолодження поліетиленової плівки не займе багато часу, тому якщо ви не можете назавжди звільнити місце для її зберігання в морозильнику, просто покладіть поліетиленову плівку для охолодження приблизно на 15 хвилин, перш ніж почати загортати залишки їжі.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...