Ви будете здивовані, як все просто! Нове дослідження виявило ефективний спосіб схуднути

Дослідження, проведене Барселонським інститутом глобальної охорони здоров’я (ISGlobal), засвідчило, що більш тривале нічне голодування та ранній сніданок можуть сприяти підтримці здорової ваги та зниженню індексу маси тіла (ІМТ), передають Патріоти України.

У дослідженні взяли участь понад 7000 осіб віком від 40 до 65 років, які відповіли на запитання про свої харчові звички, вагу, зріст і спосіб життя.

Результати засвідчили, що подовження нічного періоду без їжі, поряд із ранньою вечерею і сніданком, може поліпшити здатність організму спалювати калорії і регулювати апетит, що сприяє зниженню ІМТ. Ці висновки відповідають попереднім дослідженням у сфері хронохарчування, які пов’язують ранні прийоми їжі з нижчими ризиками серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.

Дослідники також вивчили відмінності між статями. Жінки, як правило, мали нижчий ІМТ і дотримувалися здорового харчування частіше, ніж чоловіки. Зокрема, у чоловіків, які пропускали сніданок і їли тільки після 14:00, не було помітного впливу на масу тіла.

Хоча результати дослідження багатообіцяючі, вчені попереджають, що для розробки конкретних рекомендацій потрібно більше досліджень.

Ви будете здивовані, як все просто! Нове дослідження виявило ефективний спосіб схуднути

вівторок, 8 жовтень 2024, 23:10

Дослідження, проведене Барселонським інститутом глобальної охорони здоров’я (ISGlobal), засвідчило, що більш тривале нічне голодування та ранній сніданок можуть сприяти підтримці здорової ваги та зниженню індексу маси тіла (ІМТ), передають Патріоти Укр...

Це справді працює! Названо найефективніший засіб від плісняви на вікнах

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:10

Восени в багатьох квартирах і будинках починають пітніти вікна. А це загрожує появою плісняви, передають Патріоти України. Непривабливі чорні плями цвілі не лише мають неестетичний вигляд, але й можуть загрожувати вашому здоров'ю. Цвіль починає з'являт...