Ви будете здивовані! Навіщо додавати соду під час смаження цибулі - кулінарна хитрість

Цибуля - частий інгредієнт у багатьох стравах. Його додають у котлети, бургери та навіть супи, передають Патріоти України.

Але якщо комусь не подобається різкий смак і запах сирого овочу, то його прийнято обсмажувати. У цьому випадку цибуля стає м’якшою, приємнішого і апетитнішого кольору.

Але мало хто знає, навіщо при обсмажуванні цибулі додавати харчову соду.

Як відзначають кулінари з досвідом, все в тому, що такий інгредієнт допомагає рівномірно прожарювати шматочки овочів, а також роблять його колір золотистим.

При цьому у новачків можуть виникнути питання про те, як правильно додати соду.Тут усе просто.

Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю.

Як тільки цибуля почне змінювати свій колір і набуде прозорості, потрібно додати соду.

На 300 г подрібненого продукту достатньо взяти лише одну третю чайну ложку цього інгредієнта.

На смакових якостях така добавка ніяк не позначиться.

Все просто! Як позбутися запаху у пральній машині

вівторок, 9 грудень 2025, 23:10

Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...