Ви будете здивовані! Навіщо додавати соду під час смаження цибулі - кулінарна хитрість

Цибуля - частий інгредієнт у багатьох стравах. Його додають у котлети, бургери та навіть супи, передають Патріоти України.

Але якщо комусь не подобається різкий смак і запах сирого овочу, то його прийнято обсмажувати. У цьому випадку цибуля стає м’якшою, приємнішого і апетитнішого кольору.

Але мало хто знає, навіщо при обсмажуванні цибулі додавати харчову соду.

Як відзначають кулінари з досвідом, все в тому, що такий інгредієнт допомагає рівномірно прожарювати шматочки овочів, а також роблять його колір золотистим.

При цьому у новачків можуть виникнути питання про те, як правильно додати соду.Тут усе просто.

Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю.

Як тільки цибуля почне змінювати свій колір і набуде прозорості, потрібно додати соду.

На 300 г подрібненого продукту достатньо взяти лише одну третю чайну ложку цього інгредієнта.

На смакових якостях така добавка ніяк не позначиться.

Бережіться! Ці звичні речі у спальні можуть викликати рак і гормональні збої, - експерт із Гарварду

субота, 2 серпень 2025, 11:56

Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...

Чому шкарпетки потрібно не лише прати, а й обов’язково прасувати: Мікробіолог вразила заявою

субота, 2 серпень 2025, 11:39

Шкарпетки - це справжні мікробні губки, і просто випрати їх недостатньо. Як попереджає мікробіолог докторка Прімроуз Фрістоун з Університету Лестера, наші стопи - це мініатюрні тропічні ліси, повні бактерій та грибків, які з легкістю виживають після з...