Колекціонування - цікаве хобі. Багато дітей епохи СРСР дуже захоплювалося створенням певних колекцій, що було справжнім викликом в умовах дефіциту. Окрім марок чи монет, колекціонували навіть… пачки від цигарок, передають Патріоти України.
Особливо популярним було таке своєрідне хобі серед молоді. Навіщо ж в СРСР збирали пачки від цигарок Marlboro – читайте в матеріалі OBOZ.UA.
Справа в тому, що все закордонне вважалося дуже цінним. А в 80-ті роки, після проведення Олімпіади, на радянський ринок вийшли новинки: закордонні марки сигарет: "Мальборо", "Кент", "Кемел" та "Бонд" у м'яких упаковках. Коштували вони по рублю, а після подорожчання – по півтора рубля.
Звісно, такі цигарки вважалися розкішшю – і не лише тому, що ціна кусалася. Їх просто неможливо було купити у звичайних магазинах. Потрібно було мати зв’язки серед перекупників на чорному ринку.
Наймоднішою маркою вважалися "Мальборо" від американської тютюнової компанії Philip Morris. У 70-80-ті роки на ці цигарки був справжній бум.
У 1981 році представники Philip Morris домовилися з радянськими колегами, щоб фабриці в Молдові почали випускати знамениті "Мальборо". Тютюн при цьому використовували здебільшого молдавський.
Але не тютюн цінували радянські колекціонери, а виключно упаковки. Фірмовий знак "Мальборо" міг справити неабияке враження на оточуючих. Існував навіть популярний трюк: в упаковку з-під "Мальборо" клали звичайні цигарки, щоб за нагоди дістати пачку та похизуватися дефіцитним продуктом.
Ті реалії знайшли відображення і в радянському кінематографі: у фільмі "Спортлото-82" один із героїв, Сан Санич, дістає з пачки "Мальборо" радянську "Приму". "Мальборо" використовували і як вдячність за блат, свідчення про що також можна знайти в кінострічках того часу.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...