Ви будете здивовані: Названо продукти, які вбивають тягу до солодкого та солоного

Тяга до солоної та солодкої їжі виникає не просто так. Якщо ви спостерігаєте за собою подібне - негайно перегляньте свій раціон! Наприклад люди, які живуть у постійному стані стресу, нерідко люблять жирну їжу, передають Патріоти України.

Вчені пояснюють це тим, що переварювання жиру занурює людину в напівсонну нірвану, коли ніякі подразнюючі фактори не можуть похитнути її спокій. Свого роду, відхід від реальності: жир розслабляє, а солодке підвищує настрій.

Стабілізувати власну психіку можна, піднявши рівень гормону серотоніну, чому сприяють горіхи і молочні продукти (особливо сир). При цьому важливо пам'ятати, що заїдати стрес - небезпечно і може призвести до залежності.

Побороти тягу до солодкого можуть також сухофрукти або ягоди. Дієтологи вважають, що вони можуть обдурити організм, що вимагає шкідливої їжі.

"Коли нестерпно хочеться солодкого, можна поїсти ягід, сухофруктів або свіжих фруктів. Солодку випічку чудово замінює запечене яблуко з корицею - на смак це майже як шарлотка, а калорій в рази менше", - зазначив лікар.

А ось нестримна тяга до солоного - перша ознака нестачі натрію в організмі. Супутні симптоми - суха шкіра, нудота, посилення серцебиття та погіршення апетиту, відчуття м'язової слабкості.

Позбутися від тяги до солоного допомагають банан та мигдаль. До речі, виходом з цього замкненого кола може також стати розуміння справжніх причин тяги до тих або інших продуктів.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...