Ви будете здивовані: Що буде з організмом, якщо щодня снідати лише вівсянкою

Вівсянка багата білком і клітковиною. Через 2 місяці сніданків вівсяною кашею зменшується тяга до солодкого та покращується обмін речовин. Про це заявила хорватська блогерка Івона Павичич, яка зважилася на експеримент та щодня снідала вівсянкою, передають Патріоти України.

Після кількох тижнів експерименту Павичич почала скидати вагу та відмовилася від перекусів. За 2 місяці вона схудла на 3 кг, виключивши шкідливі продукти протягом дня й переставши зловживати солодощами.

Завдяки вмісту в пластівцях бета-глюкану в організмі відбуваються такі зміни: знижується рівень холестерину, знижується рівень цукру в крові, збільшується кількість корисних бактерій у травному тракті. Вівсянка також бореться із запорами.

Перевагу слід надавати натуральним пластівцям. Вони повинні бути світлого або кремово-жовтого відтінку, без великої кількості темних вкраплень, лушпиння та інших сторонніх домішок. Замість цукру краще додати в кашу фрукти, ягоди чи корицю.

Пів склянки вівсяних пластівців містять:

Марганець: 191% від добової норми;

Фосфор: 41% від добової норми;

Магній: 34% від добової норми;

Мідь: 24% від добової норми;

Залізо: 20% добової норми;

Цинк: 20% добової норми;

Фолієву кислоту 11% від добової норми;

Вітамін B1: 39% від добової норми;

Вітамін B5: 10% від добової норми;

Кальцій, калій, вітамін B6 і вітамін В3.

При цьому в такий порції всього 303 калорії.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...