Вівсянка багата білком і клітковиною. Через 2 місяці сніданків вівсяною кашею зменшується тяга до солодкого та покращується обмін речовин. Про це заявила хорватська блогерка Івона Павичич, яка зважилася на експеримент та щодня снідала вівсянкою, передають Патріоти України.
Після кількох тижнів експерименту Павичич почала скидати вагу та відмовилася від перекусів. За 2 місяці вона схудла на 3 кг, виключивши шкідливі продукти протягом дня й переставши зловживати солодощами.
Завдяки вмісту в пластівцях бета-глюкану в організмі відбуваються такі зміни: знижується рівень холестерину, знижується рівень цукру в крові, збільшується кількість корисних бактерій у травному тракті. Вівсянка також бореться із запорами.
Перевагу слід надавати натуральним пластівцям. Вони повинні бути світлого або кремово-жовтого відтінку, без великої кількості темних вкраплень, лушпиння та інших сторонніх домішок. Замість цукру краще додати в кашу фрукти, ягоди чи корицю.
Пів склянки вівсяних пластівців містять:
Марганець: 191% від добової норми;
Фосфор: 41% від добової норми;
Магній: 34% від добової норми;
Мідь: 24% від добової норми;
Залізо: 20% добової норми;
Цинк: 20% добової норми;
Фолієву кислоту 11% від добової норми;
Вітамін B1: 39% від добової норми;
Вітамін B5: 10% від добової норми;
Кальцій, калій, вітамін B6 і вітамін В3.
При цьому в такий порції всього 303 калорії.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...