Чи знали ви, що деякі продукти, які вважалися шкідливими, можуть бути корисними для здоров’я? Насправді вони не тільки не впливають на набір зайвої ваги, але й допомагають знизити ризик захворювань, передають Патріоти України.
Деякі дослідження показують, що багато з цих продуктів багаті поживними речовинами, що здатні впливати на здоров’я, зміцнюючи його та сприяючи у боротьбі з деякими хворобами. Про яку їжу йде мова та чому вам варт переглянути свій раціон, розповіли в Eat This, Not That.
Не всі жири роблять вас товстими, оскільки правильні жири допомагають тілу функціонувати та підтримують обмін речовин. Вони сприяють кращому засвоєнню вітамінів та знижують ризик серцевих захворювань. Крім того, жири з мінімально оброблених продуктів (лосось, авокадо або горіхи) містять багато корисних мікроелементів, а заміна їх на цукор або вуглеводи, може погіршити інсуліновий баланс, провокуючи ризик розвитку діабету.
Від яєчних жовтків не варто відмовлятися, оскільки нові дослідження показують, що на рівень холестерину в нашому організмі впливають саме типи жирів. Крім того, жовток містить холін, який допомагає прискорити метаболізм і зменшити жирові відкладення. Також, у ньому є важливі поживні речовини, що підтримують здоров'я серця. Врахуйте, що споживання цілого яйця може бути корисним для підтримки ваги та здоров'я.
Не бійтеся вершкового масла з високим вмістом жиру, а особливо з молока трав’яного підкорму, оскільки воно корисне для здоров'я. Таке масло містить жирні кислоти, які підтримують енергію та покращують роботу мозку. Воно також є джерелом кон'югованої лінолевої кислоти (CLA) і масляної кислоти, які допомагають боротися з раком та підтримують клітинну функцію. Однак, уникайте маргарину та спредів з транс-жирами, які навпаки — шкодять здоров'ю.
Горіхи містять насичені жири, але також багаті корисними речовинами. Зокрема, горіхи є джерелом жирних кислот омега-3, магнію та мононасичених жирів, що корисні для роботи серця. Дослідження доводять, що помірне споживання горіхів знижує ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу. Проте, враховуючи їх калорійність, горіхи слід вживати у помірних кількостях.
Бекон може стати частиною здорового харчування, адже свинина містить корисні білки та мононенасичені жири. Однак, замість бекону, наповненого насиченими жирами, обирайте цей продукт без нітритів натрію. Крім того, пам’ятайте про розмір порції, щоб не переборщити. Кількох шматочків буде достатньо.
Хоча картопля має багато вуглеводів, вона відмінно вгамовує голод. Дослідження показують, що картопля навіть краще насичує, ніж коричневий рис та вівсянка. Крім того, охолоджена картопля може ефективно зменшити голод завдяки стійкому крохмалю, який повільніше розщеплюється.
Молочні продукти з повним вмістом жиру не підвищують ризик серцево-судинних захворювань або діабету 2 типу. Обирайте молоко з вмістом жиру не менше 1%, а найкраще — цільне молоко (близько 3,5%). Крім того, для покращення здоров’я віддавайте перевагу органічному молоку трав’яного підкорму для отримання більшої кількості жирних кислот омега-3 та CLA.
Кокосова олія містить "здорові" насичені жири, що походять від лауриновій кислоті, яка бореться з бактеріями та підвищує витрати енергії. Дослідження показують, що кокосова олія може зменшити жир на животі, оскільки її переважно перетворюють в енергію, а не в жир. Крім того, вона також підвищує рівень "хорошого" холестерину ЛПВЩ, що може знижувати ризик серцевих захворювань. Використовуйте кокосову олію для смаження для підтримки здоров'я та контролю ваги.
Зменшіть споживання червоного м’яса до 2-3 порцій на тиждень, обираючи нежирні сорти. Вони можуть підтримати ваші цілі щодо схуднення, зменшити запалення та покращити енергію. Крім того, м’ясо від тварин, що вживали трав’яний підкорм, має менше калорій і більше заліза й омега-3 жирних кислот, що сприяє здоров’ю.
Червоне вино в помірних кількостях може бути корисним завдяки вмісту антиоксидантів. Крім того, піцеатанол у червоному вині допомагає контролювати ріст жирових клітин, а елагова кислота покращує метаболізм і уповільнює ріст жиру. Ресвератрол, що міститься у вині, також може зменшувати негативні ефекти малої фізичної активності, такі як втрата м’язів та підвищення рівня цукру в крові.
Кава може покращити здоров’я завдяки флавоноїдам, які підтримують серце та зменшують ризик діабету 2 типу. Крім того, хлорогенова кислота в каві зменшує всмоктування глюкози і її вироблення, що допомагає запобігти діабету. Цей напій чудово прискорює метаболізм, спалює жир на животі та знижує тривогу. Вживання 3-5 чашок кави щодня може зменшити загальний ризик смерті на 15%.
Темний шоколад з високим вмістом какао багатий на флавоноїди, які зменшують стрес і допомагають зниженню ваги. Оброблені шоколадні продукти можуть містити цукор, штучні добавки та транс-жири, що знижує їх користь. Для максимальних переваг вибирайте темний шоколад з вмістом какао від 74%.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...