Ви навіть не підозрювали! Названо п'ять найбрудніших місць на кухні

Ці предмети нерідко стають розсадником зарази навіть у найкращих господарок. Чому? Просто про них ніхто не думає. Як пише видання Hella, до них відносяться ящики холодильника, губки та навіть блендер, передають Патріоти України.

Ящики холодильника. Вчені-мікробіологи в США провели дослідження, взявши проби та змиви на кухнях пересічних громадян. Виявилося, що ящики холодильника лідирують у списку наявності сальмонели, лістерій, грибка і спор цвілі. Як це відбувається?

Вдома ми регулярно порушуємо так зване «товарне сусідство», за яким стежать на харчових виробництвах санітарні служби. Не можна зберігати на одній полиці м'ясні та молочні продукти, тим паче без упаковки або магазинної упаковки. Ви не знаєте, через скільки рук пройшла ця курка в целофані, перш ніж лягти у вас вдома на одну полицю з відкритим йогуртом. Завжди перекладайте м'ясні продукти в контейнери, перш ніж забрати їх у холодильник. Ще краще, заведіть окрему полицю для м'яса чи риби.

Необхідно відразу ж промивати холодильник від будь-яких потоків (розморожене м'ясо, зіпсовані овочі тощо). Раз на місяць або краще раз на два тижні варто виймати все з холодильника, промивати стінки та полиці мильною водою та витирати насухо.

Губки та мочалки. 75% досліджених губок для миття посуду містили кишкову паличку. Золотистий стафілокок був присутній на 18% мочалок. Причина цього в тому, що господині не дезінфікують свої губки, а часто навіть не ретельно промивають їх після миття посуду.

«Але ж там миючий засіб?», — резонно запитаєте ви. Миючий засіб та мило не вбивають бактерії, всупереч поширеній думці. Вони здатні їх лише змити. Мікроорганізми здатні розмножуватися в рідкому та твердому милі анітрохи не гірше, ніж на живильному середовищі в лабораторії. Чому, на вашу думку, в рідину для миття посуду додають консерванти? Щоб бактерії її не з'їли, зрозуміло.

Вологе середовище, яке забезпечують мочалки із залишками їжі – ідеальне місце для розмноження бактерій. Не полінуйтеся поміняти губку на нову кожні два тижні. І ще хитрість: якщо покласти мокру губку без мила у НВЧ-піч на 2 хвилини, вона дезінфікується. На максимальній потужності, зрозуміло. Це можна робити хоч щовечора.

Консервні ножі. Так-так. Дістаньте прямо зараз свій консервний ніж із ящика та огляньте його уважно. Без коментарів, правда? Мийте ніж гарячою водою з милом після кожного використання.

Блендер. У чистому блендері залишаються частинки їжі під гумовими прокладками, під ножем і на ущільненні кришки. Не полінуйтеся збити в ньому склянку гарячої води з краплею миючого засобу відразу після того, як ви її використовували за призначенням.

Кухонна мийка та стільниці. Ні, від того, що ви протерли їх вологою ганчіркою, вони не стали чистішими. Відмивати столи після обробки продуктів потрібно з милом. А мийку і поготів варто чистити не рідше одного разу на тиждень з дезінфікуючим засобом.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...