Ви про таке могли й не чути! Цей продукт був популярним у СРСР, а зараз є рідкістю

Кулінарія - це не просто спосіб приготування тих чи інших продуктів. Вона відображає культуру кожної країни, традиції та соціально-економічні умови, передають Патріоти України.

Зважаючи на це, не дивно, що в СРСР серед стандартних харчів можна було знайти доволі сумнівні та дивні. Про один із них, який сьогодні знайти важко, розповідає OBOZ.UA.

Якщо дослідити харчову промисловість Радянського Союзу, то можна відкрити для себе безліч унікальних та дивних продуктів. Томатне морозиво, газований напій зі смаком морських водоростей тощо. Також одним із нестандартних чи то делікатесів, чи то невдалих експериментів була рибна ковбаса.

Пік популярності ковбаси з риби припав на 50-ті роки. Вона, як і м’ясна, була вареною та вироблялася з фаршу. А вкраплення жиру робили з найбільш жирних частин риб.

І досі немає точної відповіді на питання про появу такого делікатесу. Хтось вважає, що це через надлишок риби на ринку внаслідок того, що СРСР не міг налагодити експорт, а хтось каже, що причиною є дефіцит м’яса.

Чому радянські люди купляли рибну ковбасу замість м'ясної?

Сучасні люди, коли чують про рибну ковбасу, найчастіше кривляться та уявляють собі щось гидотне, але в СРСР такі вироби мали популярність. Однак людей, на жаль, вражав не стільки її оригінальний смак, скільки ціна.

Наприклад, кілограм коштував всього 2,4 рубля, якщо використовувалася дорога риба (осетрові і лососеві), або 1,9 рубля, якщо сировиною була тріска чи судак. При цьому цей продукт дуже швидко псувався та зберігатися міг не більше кількох днів.

Зрештою, коли у людей з’являлася можливість, вони віддавали перевагу м’ясним продуктам. Ковбасу з риби почали купувати все рідше, тому вже в 70-х цей продукт пішов з ринку і так і не повернувся.

Лише спробуйте! Як приготувати м’ясо з скоринкою - секретний інгредієнт, яким користуються кухарі в ресторані

вівторок, 16 липень 2024, 10:10

Якщо готувати смажене м’ясо, то найапетитнішими виглядають шматочки, які мають приємний рум’яний відтінок кольору і характерну скоринку, передають Патріоти України. Це говорить про майстерність кухаря та обіцяє справжню кулінарну насолоду. При самостій...

Пустоцвітів точно не буде! Просто підлийте цим огірки у спеку

вівторок, 16 липень 2024, 9:40

Для городніх культур спека стає справжнім випробуванням. Особливо страждають огірки, адже через таку погоду на рослині можуть з'являтися пустоцвіти. Щоб цього уникнути, слід звернути увагу на підживлення, передають Патріоти України. Найважливішим елеме...