Ви робите це неправильно! Поради, як почистити яйце за 5 секунд

Багато людей хоч раз в житті стикалися з ситуацією, коли варене яйце погано чиститься. Хтось нарікає на недотримання технології варіння, а хтось на свіжість яєць, передають Патріоти України.

Чому яйця погано чистяться - причини

Впливати на якість і швидкість чищення яєць можуть різні фактори:

  • свіжість - тільки що знесені і взагалі свіжі яйця чистяться гірше за тих, що кілька днів лежать в холодильнику;
  • неправильне варіння - через різку зміну температур яйця теж можуть не хотіти "відставати" від шкаралупи.

Перш, ніж варити яйця, необхідно переконатися, що вони придатні в їжу - подивіться на термін придатності, опустіть яйце в стакан - якщо воно не спливло наверх, значить його можна сміливо готувати.

Скільки варити яйця, щоб вони добре чистилися

Багато шеф-кухарів розповідають про те, як правильно варити яйця, щоб потім їх можна було швидко і просто почистити. Технологія проста:

  • за 15-20 хвилин до варіння дістати яйце з холодильника;
  • поставити на плиту воду і закип'ятити її;
  • опустити яйце в киплячу воду і варити на середньому вогні;
  • по готовності яйця опустити його на 10-15 хвилин в холодну воду.

Корисний лайфхак: якщо ви переживаєте, що яйця все одно будуть чиститися погано, додайте в воду 1 ч.л соди під час варіння. Вона підвищить лужність і дозволить яйцю легко "відійти" від шкаралупи.

Враховуйте, що варити яйця зовсім свіжі і ті, яким 2-3 дня, не варто - вони будуть погано чиститися. Краще використовувати продукт, який лежить в холодильнику 5-7 днів або довше. Якщо вже все-таки вам довелося варити свіжі яйця, проткніть їх канцелярською кнопкою з боку тупого кута перед варінням - цей метод дозволить швидко їх почистити потім.

Як легко очистити варені яйця - лайфхаки

Якщо ви правильно зварили яйце, виконуючи всі рекомендації вище, то у вас не виникне проблем з його очищенням. Існує цікавий спосіб - потрібно покласти яйце на стіл, злегка на нього натиснути і прокатати по столу, продовжуючи натискати долонею. Шкаралупа сама злізе з яйця і залишиться на столі.

Другий спосіб, скоріше, видовищний - їм можна повеселити дітей. Вам потрібно взяти яйце в шкаралупі, обстукати його з різних сторін і покатати по столу - на яйці з'явиться сіточка з тріщин. На гострому кінці яйця потрібно відколупати шкаралупу приблизно в 1 см, а на тупому кінці - 2 см. В результаті вам залишиться тільки затиснути яйце в кулаці і дмухнути в нього з боку гострого кінця - вуаля - яйце "вискочить" з шкаралупи.

Порада: завжди починайте чистити яйця з тупого кінця - там утворюється повітряна кишеня і шкаралупі легше "відходити" від білка.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...