Виявляється, ми все життя готували неправильно! Як їсти рис і не гладшати - секрети азійців

Чи замислювалися ви, чому дієтологи постійно говорять про шкоду білого рису, який вважається порожнім вуглеводом з високим глікемічним індексом, але азійці їдять його щодня і мають доволі молодий і здоровий вигляд? У чому тут секрет? І чи можна їсти рис і не гладшати? Ось які хитрощі використовують азійці, щоб знизити глікемічний індекс білого рису до 18 одиниць (з 70), передають Патріоти України.

Найпопулярнішою стравою з рису серед українців є плов. До нього також додають моркву, цибулю, свинину і велику кількість олії. Звісно, це дуже смачно. Але, як результат, ми отримуємо високовуглеводний рис, два високовуглеводні овочі та ще й жири (олію). Не дивно, що після такого обіду ви відчуватимете важкість у шлунку, а вага невпинно збільшуватиметься. Тим більше, що навіть дієтологи звертають увагу: найгірше поєднання для нашого здоров'я – вуглеводи + жир.

Як готують і їдять рис азійці

Азійська кухня містить велику кількість ферментованих продуктів: кімчі, соєвий соус, рисовий оцет тощо. Всі вони допомагають заселити кишківник корисними бактеріями, які потрібні для кращого засвоювання рису (та інших вуглеводів з високим глікемічним індексом).

Також у країнах Азії по-іншому готують цей продукт. Українці звикли засипати невелику кількість крупи до каструлі, залити її водою і варити, поки рідина не випарується.

Азійці спочатку замочують рис хоча б на 20 хвилин, а краще на ніч. Рисову воду, яка залишилася після цього, використовують для вмивання обличчя або просто випивають.

Навіть після цього рис обов'язково промивають до 5 разів чи навіть більше, щоб вода стала прозорою. Ця процедура допомагає позбавити крупу зайвого крохмалю і робить майбутню страву розсипчастою.

А ось якщо варити рис у пароварці чи готувати просто на парі, то можна зменшити його глікемічний індекс з 70 одиниць до 38. Такий спосіб додатково зберігає всі корисні речовини. Варто запам'ятати – чим краще відварений рис, тим вищий його глікемічний індекс. Тому азійці варять рис щонайбільше 12-15 хвилин.

Ще на 30% знизити глікемічний індекс рису допомагає лише одна столова ложка соєвого соусу. Краще почати з меншої порції і поступово її збільшувати, адже цей продукт має доволі специфічний смак. Покращує травлення і правильне поєднання. Рис варто готувати з овочами та морепродуктами. Таке поєднання покращує перистальтику завдяки великій кількості клітковини.

Джерело: ТСН.ua

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...