Викрито поширений міф про опалення будинку - ця звичка тільки забирає тепло!

Багато українців вже утеплюють вікна в будинку, боячись замерзнути взимку, бо в деяких квартирах температура цього року сягатиме мінімуму в 16 градусів тепла. Але варто приділити увагу не лише вікнам, а й дверям у оселі, передають Патріоти України.

Багато хто вважає, що для збереження тепла в кімнатах необхідно щільно закривати всі двері. Як пише видання Express, це лише поширений міф. Насправді ж утримати "плюс" у житлі можна іншим способом.

Попри поширену думку, закриття всіх дверей не сприяє підвищенню енергоефективності. Насправді краще слідувати простому лайфхаку: залишити всі внутрішні двері відчиненими при використанні центрального опалення.

Якщо ж ви просто обігріваєте одну кімнату, то варто закрити двері, оскільки це допоможе утримати тепло в конкретному приміщенні.

Додамо, що використання пристроїв для захисту від протягів може допомогти ще більше зберегти тепло у певних кімнатах, оскільки запобігатиме витоку теплого повітря або проникненню через щілину під дверима. Так звані антипротяги можна зробити з підручних засобів, як раніше розповідав "Телеграф".

Що стосується приміщень із джерелом тепла, наприклад, каміном або дров’яною піччю, то важливо тримати двері зачиненими. Це робиться для того, щоб утримувати тепло в єдиній кімнаті, де ви перебуваєте в поточний момент, а не випускати його назовні.

Забезпечення належної герметизації вікон та дверей також є корисним для максимального утримання тепла у вашому будинку.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...