Забудете про проблему! ТОП-4 популярні способи позбутися неприємного запаху в туалеті

Неприємний запах у туалеті завдає чимало клопоту. Можна використовувати якісні препарати, дорогі освіжувачі повітря та ретельно виконувати прибирання, не досягаючи жодних результатів. Тому варто згадати 4 способи, які допоможуть позбавитися неприємного аромату, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібен графік

Якщо виконувати прибирання не систематично, неприємний запах зберігатиметься завжди. Також необхідно розуміти, що на унітазі з’являється наліт, який згодом починає твердіти.

Як показує практика, саме цей наліт починає виділяти стійкий запах, який для багатьох є нестерпним. Туалет потрібно якісно прибирати один раз на тиждень. Особливу увагу слід приділяти важкодоступним місцям, де можуть накопичуватись різні забруднення. Наприклад, під обідком унітазу завжди залишаються краплі сечі.

Протікає унітаз

Також нерідкі ситуації, коли унітаз десь протікає. Важливо відразу виявити де протікає і усунути цю проблему по можливості. Увагу слід приділяти не лише унітазу, а й системі каналізації. Необхідно перевірити всі з’єднання та переконатися в їх герметичності. Є ще один цікавий прийом: вранці потрібно уважно поглянути на підлогу, якщо на ній є засохлі сліди води, отже, є десь витік.

Провітрювання

Неприємний аромат стане супутником на довгі роки, якщо у туалеті немає вентиляції. Багато хто може сказати, що вони живуть у квартирі, тому на вентиляцію ніяк не можуть вплинути, але це помилка. Щоб перевірити вентиляцію, можна використати кілька прийомів:

  1. Запалити свічку та піднести до вентиляції. Вогонь повинен прямувати усередину шахтного отвору.
  2. Взяти аркуш паперу та прикласти до шахтного отвору. В ідеалі він має добре пристати.
  3. Закурити сигарету і переконатися, що дим іде у вентиляцію.

Якщо вентиляція працює неякісно, потрібно звернутися до відповідної інстанції, яка має вирішити цю проблему.

Нейтралізатори

У магазинах з побутовою хімією можна придбати різні спеціальні засоби. І тут відразу варто відзначити, що освіжувачі повітря ніяк не допомагають справитись з такою неприємністю. Їхнє завдання – маскувати запахи. Важливо звертати увагу саме на нейтралізатори.

Якщо немає бажання купувати дорогі спеціальні хімзасоби, можна звернутися до народних методів. Добре поглинають запахи такі матеріали:

  1. Активоване вугілля. Достатньо розкласти кілька пігулок по всьому туалету. Їх необхідно щодня міняти, тому що вони швидко вбирають аромати.
  2. Харчова сода. Її потрібно пересипати у відкриту ємність і міняти за потребою. Метод застосовувати не рекомендується, якщо у туалеті постійно підвищена вологість.
  3. Запах сірки, що горить. Суть методу: потрібно запалити кілька сірників у туалеті. Запах сірки, що горить, перебиває і поглинає багато ароматів.
  4. Якщо в туалеті постійно курять, можна додавати у воду звичайний оцет. Декілька столових ложок буде достатньо. Оцет чудово перебиває запах цигарок.

Також можна віддавати перевагу натуральним ароматизаторам. До популярних рішень можна віднести:

  1. Каву.
  2. Цитрусові.
  3. Ефірні масла.
  4. Свічки із запахом та багато іншого.

Щоб назавжди позбутися неприємних ароматів, доведеться виявити терпіння та знайти причину їхньої появи.

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...

Ви будете здивовані! Що бачать коти й собаки, коли дивляться телевізор

вівторок, 23 квітень 2024, 14:56

Власники домашніх тварин, напевно, неодноразово помічали, як коти й собаки дивляться телевізор. От так от, як люди - сідають біля нього і дивляться. Дехто вважає, що тварини бачать у телевізорі те саме, що й люди. А дехто замислюється, що ж насправді м...