Забудете про проблему! ТОП-5 рослин, які допоможуть позбутися цвілі у ванній

Ці рослини можуть регулювати рівень вологості у повітрі й очищати його. Адже вологість і сирість передвісники небажаного грибка, якого майже неможливо позбутися, а власну оселю дуже хочеться вберегти від таких загарбників, передають Патріоти України.

Звичайно, можна робити регулярне прибирання, відкривати вікна, щоб все провітрювалось, використовувати різні хімічні засоби, а можна спробувати ще один метод і тут в пригоді вам стануть рослини.

З читачами Express James Chapman поділився цікавою інформацією та власними спостереженнями, які рослини краще розмістити у ванній, чи будь-якій іншій кімнаті з підвищеною вологістю для покращення якості повітря.

Хлорофітум (павучок)

Це рослина, що комфортно себе почуває і процвітає у теплих, вологих середовищах, отже вони ідеально підійдуть для ванної. Вони очищають повітря та регулюють рівень вологості, створюючи середовище, менш сприятливе для розвитку цвілі.Вони люблять непряме сонячне світло та помірний полив.

Тілландсія

Цій цікавій рослинні не потрібен ґрунт, вони ростуть за температури від 10°C до 32°C і рівнем вологості від 40% до 60%. Їм необхідна гарна циркуляція повітря і полив декілька разів на тиждень. Вони підтримують рівень вологості та можуть зменшити ймовірність появи цвілі.

Папороть

Ці рослини, певно, найефективніше поглинають вологу з повітря, зменшують вогкість і цвіль. Тримати їх краще під непрямим світлом та переконайтесь, що ґрунт залишається вологим, але не перезволоженим

Спатифілум

Ці рослини гарно адаптуються до змін вологості та ростуть при слабкому освітленні. Вони чудово очищають повітря та поглинають спори цвілі. Їх треба регулярно поливати, але уникати надмірного зволоження та розміщувати у затінених місцях.

Алое

Рослина має виняткову здатність до очищення повітря і процвітає при високій вологості. Алое чудово почуває себе під яскравим непрямим сонячним світлом, а поливати його треба рясно, але не часто. Звичайно, всі ці рослини – не панацея і не знищать цвіль та вологість, але це ще один спосіб і варіант боротьби.

Джерело: ТСН.ua

Вчені навіть придумали такий термін: Ось чому нам подобається шкідлива їжа

субота, 28 вересень 2024, 23:55

"Тиждень тому у своїх соцмережах я провела невеличке опитування серед Вас, дорогі друзі, чому, на Вашу думку, ми так любимо нездорову їжу? Було багато коментарів, всі різні: від таких, які стверджували, що їм ніколи не хочеться ані ніякої нездорової їж...

Як зрозуміти, що час почистити домівку від негативу: Кілька нехитрих способів

субота, 28 вересень 2024, 23:10

Все, що в нас оточує (стіни, меблі, посуд, будь-які предмети) вбирає енергію — як позитивну, так і негативну, вважають ізотерики. І коли кількість негативу зашкалює, у домівці починають відбуватися неприємні події. . Першими зміни енергетики не на кр...