Забудете про цю проблему! Як позбутися плісняви на підвіконнях - лайфхак

Цвіль токсична і небезпечна для здоров'я. Це вид грибка, який з’являється в місцях з підвищеною вологістю. Причиною найчастіше є різниця температур, неправильна теплоізоляція, старий дах, вологі стіни або неякісно встановлені вікна Побачивши цвіль на підвіконні, багато хто просто недооцінює масштаб проблеми, передають Патріоти України.

Є кілька способів, що допоможуть швидко позбутися від шкідливого грибка. Про найефективніші розповіло видання Sante Plus.

Білий оцет

Спершу підвіконня та рами слід висушити паперовим рушником. Потім фахівці радять налити білий оцет у пульверизатор та обробити пошкоджені місця. Оцет варто лишити на годину, а потім почистити поверхню щіткою.

Відбілювач

Можна додатково обробити підвіконня відбілювачем. Це позбавить від неприємного запаху. У пульверизаторі змішуємо відбілювач та воду у пропорції 1:1. Після обприскування заражених ділянок потріть їх щіткою, потім промийте водою та висушіть.

Як запобігти появі цвілі

Цвіль – дуже поширений вид грибка, спори якого постійно витають у повітрі. Потрапляючи на вологі поверхні, спори починають дуже швидко розмножуватися. Щоб запобігти появі цвілі, доцільно підтримувати вологість в домі на рівні від 30% до 50%. Цвіль починає утворюватися вже протягом 24–48 годин з моменту появи конденсату.

Безпечні способи від цвілі для алергіків

Хоча оцет або відбілювач добре знищують цвіль, вони можуть бути шкідливими для людей, які мають проблеми з диханням або схильні до алергічних реакцій. Є екологічні та абсолютно безпечні лайфхаки від плісняви.

  1. Змішайте 1 чайну ложку олії чайного дерева в чашці води. Розпиліть суміш на плями, а потім витріть тканиною.
  2. Змішайте чашку бури (бура – народна назва тетраборату натрію) в 1 літрі гарячої води. Перелийте суміш у пляшку з пульверизатором і розпиліть на плями цвілі. Залиште на півгодини, потім протріть ганчіркою.
  3. Налийте перекис водню в пульверизатор і розбризкайте його на плями від цвілі. Залиште на 10 хвилин і протріть тканиною.
  4. Змішайте половину чайної ложки харчової соди з водою в пульверизаторі. Потім розпиліть плями та потріть щіткою.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...