Загориться або отруїть вас! Що ні в якому разі не можна ставити в мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч - швидкий і зручний спосіб розігріти або приготувати їжу. Проте не всі знають, що можна, а що категорично не можна в ній розігрівати. "Телеграф" розповість про це детальніше, передають Патріоти України.

Далеко не весь посуд можна ставити в мікрохвильову піч для розігріву їжі, тому що це може призвести до несправності техніки або в гіршому випадку — до її займання.

Що можна розігрівати у мікрохвильовій печі

  • Скляний посуд. Для розігрівання та приготування їжі це найкращий варіант. Але в цьому випадку потрібно звертати увагу, щоб посуд не був занадто легким, оскільки це буде говорити про те, що зроблено з легкоплавкого матеріалу і не підходить для використання в мікрохвильовій печі. Також на ній не повинно бути металізованої фарби.
  • Керамічний посуд. Його також можна використовувати у печі, але на такому посуді не повинно бути позолоти.
  • Силіконові форми. Їх можна використовувати як у духовці, так і в мікрохвильовій печі.
  • Папір для випікання. Він ідеально підійде, якщо під рукою у вас не виявилося тарілки або спеціальної кришки для накриття продуктів.

Що не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

  • Металевий посуд, у тому числі консервні банки. Цей матеріал не пропускає мікрохвилі, а відбиває їх. Тому такий посуд може почати іскрити, а це може призвести до займання. З такої ж причини не можна використовувати печі тарілки з позолотою.
  • Одноразові контейнери (а також пластикові стаканчики, банки від йогурту та ін.). Цей матеріал не призначений для розігріву в мікрохвильовій печі й може легко розплавитися. Крім того, при нагріванні виділяються шкідливі хімічні речовини.
  • Кришталь. У складі кришталю є метали, які для мікрохвильової печі протипоказані.
  • Алюмінієва фольга. Її в жодному разі не можна класти в мікрохвильову піч, оскільки вона просто загориться.
  • Паперові пакети. Вони теж можуть спалахнути. Але є ще одна причина — клей, фарба та інші матеріали у складі пакета при нагріванні можуть стати джерелом токсичних випарів.
Джерело: Телеграф

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...