Зараз здається дикістю! У СРСР жінки масово висвітлювали волосся небезпечним засобом, через який можна облисіти

Радянські жінки не могли дозволити собі якісний догляд за шкірою та волоссям. Повсюди був жахливий дефіцит, а деякі товари можна було дістати лише "по блату", через знайомих чи перекупників, передають Патріоти України

Бажання мати гарний вигляд приматанне жінкам будь-якої епохи, тож і громадянкам країни голоду і ракет довелося викручуватися. У 60-ті в моду увійшло біляве волосся, однак фарбу дістати було майже неможливо. OBOZ.UA розповідає, яким небезпечним засобом жінки масово висвітлювали волосся та до чого це призводило.

Якісна косметика була імпортною, тому абсолютно недоступною для більшості. Нормальну світлу фарбу для волосся придбати було просто неможливо.

Але епоха 60-х диктувала свої тренди. Тим, у кого від природи було темне волосся і хто прагнув слідкувати за модою, було скрутно.

У перукарнях і салонах краси часто використовували рослинні барвники, що не давали бажаного ефекту. Хна, наприклад, забарвлювала волосся в рудий відтінок. Тому дівчата і жінки були змушені вдаватися до екстремальних способів домашнього фарбування.

Перекис водню або пергідроль став найпопулярнішим засобом для освітлення. Ризиків було багато, але за відсутності альтернатив доводилося вдаватися до радикальних заходів. Результат часто був непередбачуваним, а отримати гарний платиновий відтінок вважалося справжньою удачею.

Звісно, пергідроль дуже псував волосся – руйнувалася структура, пасма ставали сухими, кінчики – посіченими. Постійний вплив перекису водню шкодив волосяним фолікулам, що призводило навіть до облисіння.

ТОП-3 хитрощі, які допоможуть позбутися неприємного запаху під час смаження риби

понеділок, 22 липень 2024, 11:15

Будь-який кулінар знає, що при приготуванні страв з риби на кухні з’являється дуже специфічний запах, передають Патріоти України. Для цього, як правило, використовуються витяжка та провітрювання. Але за допомогою трьох кулінарних секретів можна смажити...

Лише спробуйте! Замість звичайної запеченої риби приготуйте оладки зі скумбрії

понеділок, 22 липень 2024, 10:14

Скумбрію маринують та запікають. Дуже популярна копчена риба. Смаки всім добре знайомі. Пропонуємо вам урізноманітнити рибне меню та приготувати оладки зі скумбрії. Незвично та оригінально, передають Патріоти України. Для приготування потрібні наступні...