Звернімося до м'ясної класики - ніжного, соковитого і апетитного м'яса по-французьки. Весь процес займе у вас не більше ніж пів години, передають Патріоти України.
М'ясо по-французьки належить до гратенів — запіканок зі скоринкою. Спочатку страва називалася Veau Orloff і готувалася виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель. Вперше її приготували паризькі кулінари для графа Орлова, фаворита імператриці Катерини II. До речі, рецепт приготування м'яса по-французьки майже не змінився. Єдине — з нього зникли соус бешамель і гриби (хоча зараз вони щоразу повертаються). До слова, сьогодні варіюється і м'ясна складова.
Спробуйте приготувати вишуканий варіант м'яса по-французьки! Сьогодні ми рекомендуємо забути про майонез, та насолодитися найніжнішою яловичиною під класичним соусом бешамель.
Цікаво. Соус бешамель (bechamel) — один з п'яти базових у французькій кухні (поряд з велюте (veloute), еспаньйол (espagnole), голландським (hollandaise) і томатним). Готується з обсмажених у вершковому маслі борошні і вершках. Термічно оброблене в жирі борошно називається ру (рублон). Залежно від ступеня смаження борошна відомі біла, золотиста і червона ру.
Інгредієнти для приготування соковитого і смачного м'яса по-французьки:
Соус бешамель:
Покрокове приготування яловичини по-французьки в духовці.
Вивчаємо, повторюємо — і насолоджуємося неповторним смаком!
Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...
Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...