Здивуйте рідних на свята! Простий рецепт м'яса по-французьки - виходить смачнішим, ніж у ресторані

Звернімося до м'ясної класики - ніжного, соковитого і апетитного м'яса по-французьки. Весь процес займе у вас не більше ніж пів години, передають Патріоти України.

М'ясо по-французьки належить до гратенів — запіканок зі скоринкою. Спочатку страва називалася Veau Orloff і готувалася виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель. Вперше її приготували паризькі кулінари для графа Орлова, фаворита імператриці Катерини II. До речі, рецепт приготування м'яса по-французьки майже не змінився. Єдине — з нього зникли соус бешамель і гриби (хоча зараз вони щоразу повертаються). До слова, сьогодні варіюється і м'ясна складова.

Спробуйте приготувати вишуканий варіант м'яса по-французьки! Сьогодні ми рекомендуємо забути про майонез, та насолодитися найніжнішою яловичиною під класичним соусом бешамель.

Яловичина під соусом бешамель (варіант м'яса по-французьки в духовці)

Час приготування: 30 хвилин.
Кількість порцій: 4.

Цікаво. Соус бешамель (bechamel) — один з п'яти базових у французькій кухні (поряд з велюте (veloute), еспаньйол (espagnole), голландським (hollandaise) і томатним). Готується з обсмажених у вершковому маслі борошні і вершках. Термічно оброблене в жирі борошно називається ру (рублон). Залежно від ступеня смаження борошна відомі біла, золотиста і червона ру.

Інгредієнти для приготування соковитого і смачного м'яса по-французьки:

  • 700 г яловичини (вирізка)
  • 150 г твердого сиру
  • 2-3 цибулини
  • 1 ч.л. оливкової олії
  • 4-5 картоплин
  • сіль і перець за смаком

Соус бешамель:

  • 250 мл вершків (жирність - 22% і вище)
  • 200-400 мл бульйону
  • 100 г вершкового масла
  • 80 г борошна

Покрокове приготування яловичини по-французьки в духовці.

  1. Нарізати яловичину поперек волокон на скибочками завтовшки 1 см (близько 60 г). Посолити і поперчити. Обсмажувати в оливковій олії з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
  2. Змастити жаростійку форму оливковою олією. На дно викласти шар картоплі, нарізаної кружечками, потім — шар м'яса.
  3. Приготувати соус бешамель. На пательні, де раніше обсмажували вирізку, розтопити вершкове масло, додати борошно, смажити до золотистого кольору.
  4. Додати до 400 мл бульйону порційно. Ретельно перемішати, аби запобігти утворенню грудочок. Уварити наполовину.
  5. Додати вершки, уварити ще наполовину, до густоти жирної сметани, постійно помішуючи.
  6. Нарізати очищену цибулю кільцями. Обсмажити на пательні до прозорості.
  7. Викласти цибулю на м'ясо. Ріпчасту цибулю можна замінити на червону або білу — смак буде більш солодким.
  8. Залити яловичину і цибулю соусом бешамель. Зверху посипати тертим сиром. Скільки запікати м'ясо по-французьки? 20 хвилин при температурі 180 ° C до утворення золотистої скоринки.

Вивчаємо, повторюємо — і насолоджуємося неповторним смаком!

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...