
Звернімося до м'ясної класики - ніжного, соковитого і апетитного м'яса по-французьки. Весь процес займе у вас не більше ніж пів години, передають Патріоти України.
М'ясо по-французьки належить до гратенів — запіканок зі скоринкою. Спочатку страва називалася Veau Orloff і готувалася виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель. Вперше її приготували паризькі кулінари для графа Орлова, фаворита імператриці Катерини II. До речі, рецепт приготування м'яса по-французьки майже не змінився. Єдине — з нього зникли соус бешамель і гриби (хоча зараз вони щоразу повертаються). До слова, сьогодні варіюється і м'ясна складова.
Спробуйте приготувати вишуканий варіант м'яса по-французьки! Сьогодні ми рекомендуємо забути про майонез, та насолодитися найніжнішою яловичиною під класичним соусом бешамель.
Цікаво. Соус бешамель (bechamel) — один з п'яти базових у французькій кухні (поряд з велюте (veloute), еспаньйол (espagnole), голландським (hollandaise) і томатним). Готується з обсмажених у вершковому маслі борошні і вершках. Термічно оброблене в жирі борошно називається ру (рублон). Залежно від ступеня смаження борошна відомі біла, золотиста і червона ру.

Інгредієнти для приготування соковитого і смачного м'яса по-французьки:
Соус бешамель:
Покрокове приготування яловичини по-французьки в духовці.
Вивчаємо, повторюємо — і насолоджуємося неповторним смаком!
Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...
Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...