Для багатьох пельмені - не просто їжа, а справжня класика. Або хороший привід зібрати всю родину за одним столом, спочатку за ліпленням, а потім і за спільним обідом, передають Патріоти України.
А для деяких вони навіть символ, наприклад, чудесного, нехай і непростого студентського часу. Звичайно, вони гарні і в своєму стандартному, класичному вигляді, проте хіба не можна зробити страву кращою? Наприклад, запекти в горщиках разом з смачним бульйоном і соусом.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для соусу:
Приготування:
Ставимо розігріватися воду, а поки вона нагрівається, займемося іншою начинкою, а саме грибами і цибулею. Гриби можна брати будь-які, їх нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ж краще порізати півкільцями. Розігріваємо сковороду виливаємо на неї трохи рослинної олії, а потім викладаємо і вершкове масло.
Спочатку на середньому вогні обсмажуємо цибулю приблизно 5-6 хвилин з додаванням пари пучок цукру. Потім гриби ще приблизно 8 хвилин, доки не випарується волога, солимо, перчимо. А поки готуються овочі, трохи відварюємо пельмені, буквально 5 хвилин.
Тепер перекладаємо пельмені в сковороду до грибів і цибулі, а самі доробляємо бульйон. У воду від пельменів додаємо гілочки кропу і петрушки, лавровий лист, варимо їх близько 5-6 хвилин. Бульйон готовий.
Готуємо соус: викладаємо в миску сметану, кетчуп, майонез і спеції. Додаємо лимонний сік і добре все перемішуємо.
Натираємо сир, бульйон проціджуємо і починаємо збирати горщики. Викладаємо шарами: пельмені разом з обсмаженням, сир, соус. Повторюємо шари стільки разів, скільки дозволяє горщик, а потім заливаємо все бульйоном.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо пельмені спочатку 20 хвилин із закритою кришкою, а потім ще 10 хв без кришки, щоб утворилася сирна скоринка. Коли страва буде готова, дайте їй трохи «відпочити».
А нижче ви можете подивитися відео про те, як приготувати дуже смачні пельмені в горщиках.
Кошмари, які іноді здаються випадковими, можуть бути сигналами нашого організму про приховані проблеми зі здоров’ям. Вони здатні попереджати про початок серйозних захворювань ще до появи очевидних симптомів. Експерти радять звертати увагу на характер с...
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...