Здивуйте рідних смакотою! Пельмені в духовці - оригінальний рецепт приготування

Для багатьох пельмені - не просто їжа, а справжня класика. Або хороший привід зібрати всю родину за одним столом, спочатку за ліпленням, а потім і за спільним обідом, передають Патріоти України.

А для деяких вони навіть символ, наприклад, чудесного, нехай і непростого студентського часу. Звичайно, вони гарні і в своєму стандартному, класичному вигляді, проте хіба не можна зробити страву кращою? Наприклад, запекти в горщиках разом з смачним бульйоном і соусом.

Інгредієнти:

  • пельмені — 500 г;
  • гриби — 300 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • сіль;
  • перець;
  • сир твердий — 100 г.

Для бульйону:

  • кріп;
  • петрушка;
  • лавровий лист

Для соусу:

  • сметана 15% — 6-7 ст. л.;
  • кетчуп — 2 ст. л.;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • хмелі-сунелі — 0,5 ч. л.;
  • каррі — 1/3 ч. л.;
  • орегано — 1/3 ч. л.;
  • сік лимона — 1 ч. л.

Приготування:

Ставимо розігріватися воду, а поки вона нагрівається, займемося іншою начинкою, а саме грибами і цибулею. Гриби можна брати будь-які, їх нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ж краще порізати півкільцями. Розігріваємо сковороду виливаємо на неї трохи рослинної олії, а потім викладаємо і вершкове масло.

Спочатку на середньому вогні обсмажуємо цибулю приблизно 5-6 хвилин з додаванням пари пучок цукру. Потім гриби ще приблизно 8 хвилин, доки не випарується волога, солимо, перчимо. А поки готуються овочі, трохи відварюємо пельмені, буквально 5 хвилин.

Тепер перекладаємо пельмені в сковороду до грибів і цибулі, а самі доробляємо бульйон. У воду від пельменів додаємо гілочки кропу і петрушки, лавровий лист, варимо їх близько 5-6 хвилин. Бульйон готовий.

Готуємо соус: викладаємо в миску сметану, кетчуп, майонез і спеції. Додаємо лимонний сік і добре все перемішуємо.

Натираємо сир, бульйон проціджуємо і починаємо збирати горщики. Викладаємо шарами: пельмені разом з обсмаженням, сир, соус. Повторюємо шари стільки разів, скільки дозволяє горщик, а потім заливаємо все бульйоном.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо пельмені спочатку 20 хвилин із закритою кришкою, а потім ще 10 хв без кришки, щоб утворилася сирна скоринка. Коли страва буде готова, дайте їй трохи «відпочити».

А нижче ви можете подивитися відео про те, як приготувати дуже смачні пельмені в горщиках.

Джерело: Ukr.Media

Перевірте себе! Те, що побачите першим, покаже, чи помічаєте ви лицемірство в людях

понеділок, 8 вересень 2025, 12:50

Вам цікаво дізнатися, як ви ставитеся до лицемірства? Пройдіть цей тест особистості та з’ясуйте! Те, що ви побачите першим на картинці, показує, як ви долаєте лицемірство, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Важливо зазначити, що цей тест н...

Ми більше ніколи не побачимось? Дивна теорія, яка набирає популярності

понеділок, 8 вересень 2025, 12:14

"Теорія останньої зустрічі" - загадкова концепція, що стрімко набирає популярність у соцмережах. Її суть у тому, що певні люди приходять у наше життя лише на певний час, аби виконати свою роль. А коли їхня місія завершена - вони зникають, часто без поя...