Зміни вас здивують! Що буде, якщо ходити пішки всього 15 хвилин щодня

15 хвилин - здається, це так мало. Але насправді за цей час можна встигнути багато зробити. Приготувати сніданок, подивитися півсерії серіалу та навіть покращити своє здоров’я. Як? Просто погулявши, передають Патріоти України.

Ходьба давно визнана найкориснішою активністю для здоров’я. Вона покращує роботу серця, мозку, покращує настрій. Це відмінна форма кардіонавантаження, яка щадить суглоби на відміну від бігу і дається простіше, ніж кардіовправи високої інтенсивності.

У той час, як багато людей зациклені на 10 000 кроків на день (що, до речі, не більше ніж міф), можна отримати більшу частину переваг від ходьби, навіть гуляючи лише 15 хвилин.

Покращити настрій

Поганий день на роботі? Скинь його під час короткої прогулянки. Дослідження показали, що щоденна швидка ходьба протягом 10-15 хвилин допомагає стати спокійнішою та розслабленішою. Гуляючи всього 10-12 хвилин на день на свіжому повітрі, ти гарантовано покращуєш настрій.

Розвинути креативність

Ходьба справді підвищує творчі здібності, такого висновку дійшли дослідники зі Стенфордського університету у 2014 році. Вони виявили, що ходьба (у приміщенні чи на свіжому повітрі) покращує «генерацію нових ідей» (так зване творче мислення) краще, ніж сидіння.

Це не означає, що всі завдання на роботі слід вирішувати під час ходьби, але ті, що вимагають свіжого погляду чи нових ідей, лише виграють від цього.

Прожити довше

Може здатися, що 15-хвилинна прогулянка нічого не дає, але ці хвилини можуть збільшити тривалість життя. Дослідження, опубліковане в 2017 році в Американському журналі профілактичної медицини, показало, що люди, які ходили лише дві години на тиждень (що трохи більше 15 хвилин на день), мали нижчий ризик смерті, ніж люди, які взагалі не рухалися. Це просто доводить, що кожен невеликий рух має значення.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...