Знадобиться секунда часу: Як відрізнити натуральний мед від підробки

Мед - корисний натуральний продукт. Українці люблять його і як самостійну страву, і додають до улюбленої випічки. Однак часто недобросовісні продавці легко підробляють мед. Як швидко зрозуміти, що вам хочуть продати цукровий сироп замість улюбленого продукту, передають Патріоти України.

Як перевірити мед на натуральність у магазині чи на ринку

Визначити справжній мед можна за запахом, смаком, консистенцією, наявністю домішок. Ознаки натурального меду :

  • у нього медовий аромат (виняток — мед з іван-чаю);
  • після натурального меду горло трохи дере (особливо після гречаного);
  • не лягає шарами при переливанні;
  • як правило, у меду ніжна текстура, а при розтиранні між пальцями він всмоктується
  • тягнеться цівком і не піниться;
  • має природні домішки – пилок, мікрочастинки воску, прополіс.

Підроблений мед відрізняється такими ознаками:

  • у нього кислуватий запах;
  • такий мед не викликає легкого печіння в горлі;
  • наливається шарами;
  • має рідку консистенцію, капає, розтікається, з піною;
  • однорідний та без домішок.

Як перевірити мед у домашніх умовах

Визначити якість меду вдома досить легко. Для цього потрібно провести кілька простих експериментів.

Підпаліть сірник і піднесіть до меду. Якісний мед розплавиться і зашипить не відразу.

Розведіть мед у склянці води. Якщо продукт містить домішки, вони осядуть на дні або спливуть на поверхню.

Якщо капнути в мед трохи йоду і він посиніє, у складі є крохмаль чи борошно. Це ознака неякісного продукту.

Нанесіть трохи меду на папір. Розведений мед утворює вологі плями на поверхні.

Опустіть у мед шматочок черствого хліба та потримайте хвилин 10. Якщо мед є сироп, хліб розм’якне.

Щоб не пошкодувати! Відмовтеся від цієї вечірньої звички, щоб не завдати шкоди кишківнику

вівторок, 29 квітень 2025, 23:10

Покращити стан кишківника можна дуже легко, якщо відмовитись від поширеної вечірньої звички. Мова йде про пізню вечерю, яка завдає чималого дискомфорту організму, передають Патріоти України з посиланням на The Mirror. Епідеміолог Тім Спектор закликав ...

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...