Дослідники знайшли відповідь на запитання, чому деякі люди багато їдять і не товстіють

Дослідникам вдалося виявити групу людей, які не товстіють незалежно від вживаної в їжу страв.

Дослідники відповіли на питання, яке багато разів задавали собі люди із зайвою вагою - "Чому деякі жеруть і не товстіють?". Про це повідомив журнал Cell, передають Патріоти України.

Колектив штатних дослідників вчених з Інституту молекулярної біотехнології при Австрійської академії наук (IMBA) з'ясував, що за худобу людини, швидше за все, відповідає певний ген.

"Більшість вчених вивчають ожиріння і генетику ожиріння. Ми просто змінили тактику і вивчили худобу, відкривши нову область досліджень", – цитує спеціалізований журнал Cell одного з керівника проекту, Джозефа Пеннінгера.

За його словами, дослідникам вдалося виявити групу людей, які не товстіють незалежно від вживаної в їжу страв. В них вченими й були знайдені загальні генетичні маркери.

Дослідники припускають, що за вроджену худобу відповідає мутація ALK-гена. Пригнічення його синтезу зазвичай і призводить до прискореного спалюванню жиру.

"ALK широко вивчався в контексті раку, але поза цим контекстом про біологічної ролі цього гена відомо мало", – розповів інший керівник проекту Майкл Ортхофер.

За його словами, довгі випробування на лабораторних тваринах і комах продемонстрували ‒ відключення ALK у гіпоталамусі (область мозку ‒ центральна точка координації метаболізму) призводить до спалювання жиру.

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...