Зневажають та не їдять: Чому європейці та американці не купують гречку

Гречка стала уже національним символом країни. Її їдять і люблять дорослі та діти і ніколи її не буває забагато! Принаймні, так вважають люди, передають Патріоти України. Але чи корисно насправді їсти гречку?

Чим шкідлива гречка?

Якщо не зловживати цією крупою і не їсти її тричі на день, то вона в принципі цілком не шкідлива! В зворотньому випадку можна отримати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Гречка сприяє закрепам, тому їсти її саму не варто. Краще додати до страви якийсь салатик. Зачасту вживання гречаної крупи сприяє вимиванню з організму корисних мінералів. А “гречана дієта” загрожує гормональними збоями та неврологічними порушеннями. Тому тут треба знати міру!

Алергія на гречку

Чи буває вона? Взагалі, гречка вважається не алергенним продуктом, але є люди, які все ж не сприймають її. Найбільша їх кількість живе у Японії (3.2% населення). Симптоми непереносимості гречки такі: свербіж та почервоніння шкіри, нудота, блювання, запалення носа та очей, кашель, утруднене дихання.

Чи є хімія в гречці?

Ви могли читати різну інформацію, про те, як гречку на полях сприскують чимось шкідливим. Гречку й справді оприскують гліфосатом. Та не варто боятися. Насправді гліфосат – це один із найпоширеніших у світі гербіцидів. Ним обробляють поля від бур’янів. Ця речовина мало впливає на людей. Зашкодити може лише у разі прямого контакту. Концентрація гліфосату в гречці та інших крупах дуже мала.

Чим зелена гречка відрізняється від коричневої?

А, нічим! Вона не є корисніша чи шкідливіша.. Просто зелена гречка ще не піддавалась тепловій обробці, тобто, її не смажили. Більшу частину після збору цієї крупи відразу дають на обсмаження, адже так вона довше може зберігатися. Втім, термічна обробка вбиває вітаміни. Тож якщо ви є прихильником здорового харчування, то купуйте зелену гречку.

Тож бачимо, що гречана крупа не є небезпечнішою за будь-яку іншу їжу. Спокійно її можна вживати, але розумними порціями! Тому, як побачите акцію на гречку, беріть не замислюючись!

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...