Зневажають та не їдять: Чому європейці та американці не купують гречку

Гречка стала уже національним символом країни. Її їдять і люблять дорослі та діти і ніколи її не буває забагато! Принаймні, так вважають люди, передають Патріоти України. Але чи корисно насправді їсти гречку?

Чим шкідлива гречка?

Якщо не зловживати цією крупою і не їсти її тричі на день, то вона в принципі цілком не шкідлива! В зворотньому випадку можна отримати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Гречка сприяє закрепам, тому їсти її саму не варто. Краще додати до страви якийсь салатик. Зачасту вживання гречаної крупи сприяє вимиванню з організму корисних мінералів. А “гречана дієта” загрожує гормональними збоями та неврологічними порушеннями. Тому тут треба знати міру!

Алергія на гречку

Чи буває вона? Взагалі, гречка вважається не алергенним продуктом, але є люди, які все ж не сприймають її. Найбільша їх кількість живе у Японії (3.2% населення). Симптоми непереносимості гречки такі: свербіж та почервоніння шкіри, нудота, блювання, запалення носа та очей, кашель, утруднене дихання.

Чи є хімія в гречці?

Ви могли читати різну інформацію, про те, як гречку на полях сприскують чимось шкідливим. Гречку й справді оприскують гліфосатом. Та не варто боятися. Насправді гліфосат – це один із найпоширеніших у світі гербіцидів. Ним обробляють поля від бур’янів. Ця речовина мало впливає на людей. Зашкодити може лише у разі прямого контакту. Концентрація гліфосату в гречці та інших крупах дуже мала.

Чим зелена гречка відрізняється від коричневої?

А, нічим! Вона не є корисніша чи шкідливіша.. Просто зелена гречка ще не піддавалась тепловій обробці, тобто, її не смажили. Більшу частину після збору цієї крупи відразу дають на обсмаження, адже так вона довше може зберігатися. Втім, термічна обробка вбиває вітаміни. Тож якщо ви є прихильником здорового харчування, то купуйте зелену гречку.

Тож бачимо, що гречана крупа не є небезпечнішою за будь-яку іншу їжу. Спокійно її можна вживати, але розумними порціями! Тому, як побачите акцію на гречку, беріть не замислюючись!

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...