Зробіть так, і мурахи ніколи більше не повернуться до вас у сад чи на город - навіть через 20 років

Зазвичай мурах не вважаються шкідниками, але вони можуть завдати чимало шкоди в саду чи на городі. Якщо мурашня влаштується у великій кількості у безпосередній близькості від кореневої системи рослини, то вона пошкодить її. Колонії мурах також руйнують траву, викликаючи її випадання, передають Патріоти України.

Крім того, мурахи своїми мурашниками викликають висихання рослин — повітряні камери, створені навколо коренів, запобігають їх контакту з землею, а отже, і з водою!

До того ж дуже часто мурахи приводять за собою попелиць — солодка медвяна роса, яку виробляють останні, змушує мурах охоче доглядати за ними і навіть захищати їх від хижих комах. Тому видаляючи мурах, ми побічно ускладнюємо життя попелиці, яка харчується рослинами. Про те, як відвадити мурах від саду та городу, розповідає YouTube-канал «Поради біолога».

Для цього потрібні картопля, яку розрізати навпіл, та суха гвоздика. Овоч та прянощі помістити у блендер, залити водою та збити блендером. Потім розчин процідити через сито, додати літр води й декілька лаврових листків. Цим розчином обприскувати місця, де є скупчення комах.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.