Зимова проблема: ТОП-5 лайфхаків для позбавлення конденсату на вікнах

Появу конденсату на вікнах бажано попередити, щоб не створювати сприятливе середовище для розвитку грибків. Але якщо скло вже "потекло", варто вдатися до зимових лайфхаків, передають Патріоти України.

У кожному будинку є засоби, які ефективно показали себе у боротьбі із зайвою вологою. Найкращими способами позбавитись конденсату поділився портал "Так просто".

Сода від вологи на склі

Її часто використовують господарки для прибирання, але вона також ефективна у боротьбі з конденсатом. На 1 л води додайте 2 ст. л. соди й ретельно перемішайте. Змочіть губку в розчині та протріть скло. Дайте вікну висохнути, а потім протріть сухою серветкою або вологою ганчіркою, щоб усунути залишки соди. Цього вистачить, щоб на якийсь час забути про вологу на вікнах.

Нашатирний спирт від конденсату

Це один з лайфхаків досвідчених господинь, які натирають скло гідроксидом амонієм, щоб ті блищали від чистоти. Взимку миття скла із нашатирним спиртом захистить ще й від конденсату.

Гліцерин від зайвої вологи на вікнах

Простий та надійний лайфхак, який запобігає появі крапель на склі. Щоб приготувати вологовідштовхуючий засіб для вікон, в 1 л води розчиніть 10 крапель гліцерину. М’яку губку змочіть у розчині та протирайте нею скло. Недоліком цього лайфхака можна назвати появу слідів. Але вони легко прибираються серветкою.

Сіль від конденсату

Якщо бажання натирати скло у вас немає, скористайтеся цим лайфхаком. У невелику чашку або блюдце насипте сіль і помістіть на підвіконня. Намагайтеся поставити її ближче до центру. Сіль чудово поглинає вологу, тому на склі вона випарується. Але врахуйте, що вміст чашки доведеться регулярно міняти.

Плівка з поліетилену

Захисна плівка вважається одним з найбільш ефективних способів упоратися із запотівання вікна і допомагає зберегти тепло в кімнаті. При дбайливому догляді вона може прослужити до 2 років.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.