"Але хороший тільки один!": У "Слузі народу" назвали три шляхи виходу з кризи через рішення КСУ

У партії "Слуга народу" назвали три шляхи виходу з кризи, яка створена рішенням Конституційного Суду: добровільна відставка, вуличні протести та ухвалення законопроєкту президента України Володимира Зеленського. Про це сказано в заяві, яку поширила прес-служба партії. Там зазначено, що нинішній склад Конституційного Суду спровокував в Україні глибоку кризу, передають Патріоти України.

"Під загрозою знищення практично вся антикорупційна інфраструктура держави. Є також проблеми з виконанням Україною зобов'язань перед Євросоюзом і нашою здатністю зберігати внутрішню стабільність, що життєво важливо в умовах гібридного протистояння з Росією", – йдеться в заяві.

Там наголошено, що такої ситуації не було б, якби нинішній склад Конституційного Суду керувався у своїй діяльності принципами чесноти, обґрунтованості ухвалення рішень, уникав конфлікту інтересів і прагнув захищати Конституцію від незаконних посягань.

Також у "Слузі народу" назвали три шляхи виходу з кризи. "Або судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості для відновлення чесноти, професіоналізму й конституційності в діяльності органу. Або доля суддів і їх незначних рішень вирішить вулиця. Або – третій шлях – Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", – зазначено в заяві.

На думку "слуг", перший шлях є нереалістичним, враховуючи поведінку суддів протягом цього тижня. Другий шлях створить додаткові ризики для державності. Тому третій шлях виходу з кризи вони назвали безальтернативним.

"Закликаємо всіх відповідальних і проукраїнськи налаштованих народних депутатів України згадати, що Верховна Рада вже ухвалювала політико-правові рішення для виходу з аналогічних криз", – сказано в заяві.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...