Батарея ППО, броньовані авто і боєприпаси: Україна отримала потужну військову допомогу від Іспанії

Іспанія передала Україні додаткову військову допомогу, до якої входять ціла батарея протиповітряної оборони, броньовані автомобілі, а також боєприпаси, передають Патріоти України.

У Міноборони Іспанії оголосили про надання такої допомоги 24 серпня. Відомо, що бронетехніка та боєприпаси уже надійшли у розпорядження України. Про це повідомляє газета El Pais.

До пакета військової допомоги увійшли:

  • повна батарея протиповітряної оборони,
  • близько 20 броньованих автомобілів,
  • 75 палет із боєприпасами для польової артилерії,
  • 1000 тонн дизеля вартістю приблизно 2,5 мільйона євро.

Проте на цьому іспанська влада не хоче зупинятися. Планується поставка наступної військової допомоги, у яку входитиме одяг для українських військовослужбовців на холодний період. Це буде, зокрема:

  • 30 тисяч одиниць військової форми для зими,
  • 15,6 тисячі курток,
  • 15 тисяч костюмів,
  • кілька тисяч одиниць додаткового одягу.

Зазначається, що відвантаження згаданого одягу для військових планується на вересень цього року.

Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев наголошує, що вже попередив уряд цієї держави, яка саме зброя найбільше потрібна зараз для України, щоб ефективно боротися з російськими загарбниками. Серед такої зброї 155-міліметрові гаубиці та 122-міліметрові міномети.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...