"Без допомоги нам буде важко": У ЗСУ розповіли, чи можливо повністю захиститися від ракетного терору Росії

Жодна система протиповітряної чи протиракетної оборони не здатна забезпечити 100% захисту від ворожих ударів із повітря. Українські сили ППО, знищуючи 70-90% цілей, роблять чудеса. Про це заявив командувач угрупуванням Сил і засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України.

Він пояснив: 100% гарантій не дасть жодне озброєння, хоча все залежить від масованості удару. Важливо пам'ятати, що російські окупанти постійно змінюють тактику обстрілів і використовують велику кількість ракет або дронів.

"Противник теж готується. Вони змінюють траєкторії, способи ураження. На наше щастя, у них залишилося не так багато потужностей. Тому вони прораховують кожен політ ракети", – сказав військовий ЗСУ.

Павлюк вказав на потребу в більш ефективних засобах ППО та більшій кількості зенітних ракет. Сучасна оборонна військова техніка, як зазначив генерал-лейтенант, надходить, але не такими темпами й кількостями, як хотілося б.

"Якщо прийдуть ЗРК Patriot, це буде сильний захист. Вони вражають будь-який тип ракет, навіть балістику. Але нам потрібно ще більше ракет. Повітряних цілей багато. Без допомоги нам буде важко", – сказав командувач угрупуванням Сил оборони Києва.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...