Безвісним героєм" залишитись не вдалося: Судитимуть військового РФ, який знущався з мирних мешканців Гостомеля

Окупант у Гостомелі в березні вибивав двері, розбивав вікна і шукав військовослужбовців Збройних сил України і правоохоронців

Він разом із спільниками погрожував мирним жителям зброєю та змусив їх повністю роздягнутися. Надалі людей без їжі й води утримували у підвалі, б'ючи прикладами.

До суду направлено обвинувальний акт щодо військовослужбовця зведеного підрозділу управління Росгвардії у Кемеровській області збройних сил РФ за фактом порушення законів і звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що у березні, під час окупації смт Гостомель, обвинувачений разом з іншими невстановленими військовими сил РФ незаконно обшукували будівлі. Окупанти вибивали двері, розбивали вікна і шукали військовослужбовців Збройних сил України і правоохоронців. В одному з будинків вони погрожували мирним жителям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. Надалі людей без їжі й води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю, імітували страту.

Російські військові, проводячи так звані фільтраційні заходи, перевіряли документи і відбирали в людей мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ у Києві і Київській області.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...