БМП Bradley: У Міноборони США уточнили, яку саме модифікацію передадуть Україні

Україна отримає американські бойові машини піхоти M2 Bradley версії M2A2 ODS. Вони потрапили до рекордного пакета військової допомоги США на $3 млрд. Про це речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер сказав у коментарі The War Zone, передають Патріоти України.

Він не відповів на запитання, чи вирішили США передати Україні БМП саме через можливу спробу Росії здіснити новий наступ на Україну. За словами Райдера, це пов’язано з більшою здітністю ЗСУ керувати Bradley зараз, на відміну від минулого лютого, коли Росія розпочала повномасштабну війну. Складнощі могли бути і з логістикою та довгостроковим забезпечнням, додав він.

Модифікацію M2A2 ODS (Operation Desert Storm) розробили на основі досвіду, здобутого США під час війни в Іраку 1991 року під час операції Буря в пустелі. Як пише Мілітарний, на M2A2 ODS встановили FBCB2 (Force XXI Battle Command Brigade and Below) — бойову інформаційно-керуючу систему, яка дозволяє обмінюватися інформацією з розвідувальними супутниками та всіма підрозділами, що мають аналогічні пристрої.

Також БМП отримали лазерний далекомір ELRF (Eye-Safe Laser Rangefinder) від компанії Fire Control Systems з дальністю до 10 км і тактичну навігаційну систему TACNAV з приймачем GPS. На місці механіка-водія встановили тепловізор, а замість індивідуальних крісел у машинах з’явилися дві лавки (на три сидіння кожна). Це дозволяє десанту швидше залишати БМП.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...