Через великі втрати біля Бахмута російський фронт може посипатись у квітні-травні, - військовий експерт

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що тривала оборона Бахмута дозволить Слам оборони України краще підготуватись до контрнаступальних дій. Таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Росіяни дуже багато приділяють уваги взяттю Бахмута. Останній раз щось подібне у світовій історії було, коли японці захоплювали Порт-Артур. Тоді японці втратили дуже багато своїх військових. Зараз, через 100 з гаком років, росіяни повторюють долю японців", - розповів Киричевський.

Експерт зауважив, що оборона Бахмута дозволить ЗСУ краще підготувати контратаку цієї весни. "Відповідно до того, що росіяни під Бахмутом втрачають колосальні людські ресурси, є шанс, що російський фронт може дуже швидко посипатись. Якщо наші Сили оборони зможуть тримати оборону Бахмута ще кілька місяців, то це дуже виснажить російських окупантів.

Тому, чим довше ми зможемо перемелювати росіян біля Бахмута, тим більше в нас буде можливостей для контратаки у квітні-травні. На практиці, коли росіяни виснажуються, то їхній фронт просто сиплеться і звільнення наших територій відбувається значно швидше", - додав він.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...