Чи має Росія можливості й надалі обстрілювати енергосистему України: В ISW оцінили ризики

Росія має певні проблеми з виробництвом ракет, і нинішній рівень виснаження її стратегічних ракетних комплексів може обмежувати частоту й масштаби масованих атак по Україні в майбутньому. Однак окупанти зможуть продовжувати масштабну кампанію проти української інфраструктури в найближчій перспективі, загрожуючи цивільному населенню країни, передають Патріоти України.

Про це у звіті за 7 січня заявив американський Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили: ракетний арсенал країни-агресорки, ймовірно, і далі зменшуватиметься, але він все одно несе загрозу для України.

В ISW звернули увагу на цинічну заяву міноборони РФ, зроблену під час масованого удару 29 грудня. Відомство стверджує, що російські ракети морського базування "Калібр" "не закінчаться ніколи". Водночас російські війська востаннє застосовували "Калібри" у дев'яту великомасштабну ракетну атаку по інфраструктурі 16 грудня. Також аналітики заявили, що ракети окупантів С-300 і 3М-55 "Онікс" є менш точними.

"Що, ймовірно, є причиною того, що російські війська не використовували ці системи широко у великомасштабних ракетних ударах по українських критично важливих об'єктах інфраструктури", – сказано в тексті.

Як зазначили експерти, факти свідчать, що РФ не мобілізувала свою військову промисловість для підтримки військових операцій проти України. Країна зазвичай збільшує виробництво ракет та інших систем озброєнь і боєприпасів перед тим, як вступити у велику війну, і зазвичай переводить свій військовий ВПК на військовий лад після початку бойових дій. Але Росія не зробила ні того, ні іншого.На думку аналітиків, це може бути пов'язане з побоюваннями диктатора Володимира Путіна, що подальші економічні потрясіння підігріють подальше внутрішнє невдоволення в РФ, оскільки західні санкції наклали значні обмеження на ВПК агресора.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...