Дасть перевагу в війні: Генерал НАТО в Європі назвав необхідну Україні зброю для перемоги

Командувач Обʼєднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що надання Україні передового західного обладнання, такого як винищувачі F-16, безпілотники і ракети великої дальності, може допомогти Києву отримати перевагу в небі і посилити наступальні дії проти Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України.

На закритому брифінгу за участю понад десяти сенаторів і членів Палати представників США генерала Крістофера Каволі запитали, чи допоможуть винищувачі F-16 Україні перемогти у війні. Він відповів "так", повідомили джерела видання.

Питання про F-16 було частиною більш широкої дискусії про ведення війни і про те, що потрібно Києву, щоб досягти успіху і зупинити російські наступальні дії. Каволі сказав, що Україні потрібні ракети більшої дальності, щоб її війська могли завдавати ударів по російських позиціях з більшої відстані, ставлячи під загрозу штаби і тилові лінії постачання росіян, що допомогло б вивести з ладу російську військову машину всередині України.

Каволі заявив законодавцям на Мюнхенській конференції з безпеки, що США та їхні союзники повинні надати Україні найсучасніше озброєння. Це включає сучасні літаки, безпілотники і ракети з радіусом дії понад 100 кілометрів, такі як ATACMS. За словами Каволі, ця зброя допоможе Києву отримати кращі позиції для відсічі військам РФ.Генерал стверджує, що Україна потребує більш сучасного озброєння і техніки для посилення бою.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...