"Делегація РФ може скористатися послугами перекладача": Кислиця у Раді безпеки ООН перейшов на французьку

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця виступив у Раді безпеки французькою мовою. У такий спосіб він вирішив нагадати представникам РФ, що нею у давнину розмовляло російське дворянство та дипломати. Натомість російська сьогодні – мова війни, передають Патріоти України.

Кислиця зауважив, що члени Радбезу щодня слухають мову війни, маючи на увазі виступи представників Росії. "Це мова, якою окупанти отримали наказ розпочати повномасштабну агресію проти України. Це мова, яку чують жертви, коли їх ґвалтують на очах у рідних. Це мова, яку чують багато українських цивільних перед стратою", – зазначив Кислиця.

"Скористайтеся перекладачем"

Згодом Кислиця відзначив, до більшовицького перевороту освічене дворянство в Російській імперії використовувало у побуті зовсім не російську мову. Вони спілкувалися французькою. "Це була мова російської дипломатії до приходу до влади прихильників більшовизму, які й сьогодні утримують владу в Кремлі", – нагадав він.

Небажання й невміння переважної більшості росіян говорити іншими мовами, крім російської, є загальновідомим. Так, Кислиця порадив російській делегації скористатися послугами перекладача, коли перейшов на французьку мову. Він зробив це на знак визнання внеску, який Франція, Швейцарія та багато інших миролюбних країн зробили у справу миру і безпеки.

Джерело: Укрінформ

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...