Дівчинку та її маму знайшли застреленими зі зв’язаними руками: Комбат батальйону "Свобода" розповів, що найбільше вразило на війні

Досвідчений військовий, командир батальйону "Свобода" Петр Кузик розповів, що найбільше його вразило вбивство російськими окупантами мирних людей. Вони розстрілювали дітей на очах у батьків або навпаки - спершу вбивали дорослих, а потім дітей. Про це Кузик сказав в інтерв'ю для програми "Так ProСто з Христею Равлюк". Свідком таких воєнних злочинів росіян він став під час зачистки від ворога Ірпеня, Бучі та Гостомеля на Київщині, передають Патріоти України.

"Найбільше вразило, коли ми бачили розстріляних мирних людей, особливо картинка, коли дівчинка із зав'язаними руками розстріляна в голову була, а поруч мама лежала із зав'язаними руками, також розстріляна в голову. Тобто або на очах у дитини вбили, або на очах у матері. Це просто сволота", – сказав військовослужбовець.

Також його вразила історія собаки, який до останнього охороняв свій будинок – окупанти застрелили тварину перед воротами. Поруч був зруйнований паркан, тож собака міг втекти, проте залишився та не пускав загарбників у свій дім.

Кузик розповів і про третій епізод, який чудово характеризує окупантів. В один із районів бравурно заходив кемерівський ОМОН. Наші воїни успішно "денацифікували" їхню першу колону, а потім змушені були відійти. Увесь цей час, три-чотири тижні, обгорілі тіла загарбників просто лежали на землі. "Їхні поплічники, їхні побратими ходили повз них, крали мікрохвильовки, килими скручували, подушки, а своїх не поховали", – вразило командира ставлення окупантів до їхніх полеглих солдатів.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...