Для звільнення всієї України ЗСУ потрібно вирішити питання Донбасу та Херсонщини, - генерал

Для того щоб перейти до контрнаступальної операції і звільнити свої території, армії України потрібно організувати ефективну оборону Донеччини і відбити у окупантів Херсонську область, передають Патріоти України.

Здатність Києва піти в широкомасштабну контратаку залежить від постачань сучасної зброї з боку західних союзників. Заходи повинні вийти на рівень повноцінної військової операції. Про це заявив генерал-лейтенант у відставці, колишній заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

У ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що для успішного наступу на Херсонщині потрібно вирішити питання з обороною Донецької області, де ворог продовжує роботу над подальшим наступом і планує захоплення регіону.

"Щоб бути успішними в наступальних діях на Херсонському напрямку, необхідно забезпечити, щонайменше, успішні оборонні дії в східній операційній зоні, де противник зосереджується і намагається організувати подальший наступ і захоплення Донецької області", - зазначив військовий.

Також, на його думку, здатність сил оборони України до переходу до контрнаступальної операції залежить від постачань сучасної зброї Заходу. Поступово від вирішення тактичних питань українські війська повинні перейти до реалізації своєї головної мети.

"Це таке зерно, яке має зрости, і тоді дасть ефект – спочатку оперативного рівня, який дозволить вирішувати питання на Харківському напрямку та Запоріжжі, а згодом перерости в те, що ми виконаємо свою оборонну операцію", - підкреслив Ігор Романенко.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...