До Владивостока на бронепоїзді: Кім Чен Ин з'їздить до Путіна й обговорить постачання зброї, - NYT


Голова Державної ради КНДР Кім Чен Ин планує у вересні відвідати РФ, щоб зустрітися з головою Кремля Володимиром Путіним. Заплановано обговорення постачання до РФ великих обсягів озброєнь, які мають використовуватися для війни проти України. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

За даними джерел журналістів, очільник Північної Кореї прибуде до РФ із Пхеньяна, найімовірніше, броньованим потягом. Зустріч із Путіним має відбутися у Владивостоці, а потім північнокорейський керівник, можливо, з'їздить до Москви.

Повідомляється, що Путін розраховує узгодити постачання артилерійських боєприпасів і протитанкових ракет, зі свого боку, Кім Чен Ин очікує, що росіяни поділяться передовими розробками для супутників і атомних підводних човнів. До того ж у Північній Кореї очікують і на продовольчу допомогу, оскільки, за повідомленнями журналістів, масштаби голоду в Північній Кореї наблизилися до кінця 90-х років.

Голови держав відвідають кампус Далекосхідного федерального університету у Владивостоці, де з 10 до 13 вересня відбудеться Східний економічний форум.

Минулого тижня у Вашингтоні попередили, що Путін і Кім обмінялися листами, в яких обговорили можливу збройову угоду.

За словами представника Білого дому Джона Кірбі, переговори на високому рівні щодо військового співробітництва РФ і КНДР активно просуваються. Висловлюється припущення, що Кім Чен Ин після Владивостока відвідає космодром "Східний", де 2022 року відбулася зустріч Путіна з білоруським політиком Олександром Лукашенком.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...