Доба на Донбасі: Окупанти вбили бійця ООС, українці збили російську "пташку"

У ворога також зафіксована ДТП з двома пораненими, котра трапилась через оковиту

Російські окупанти влаштували на Донбасі чергове загострення, вдавшись до потужних обстрілів, в ході чого загинув один український воїн. Як повідомила пресслужба штабу Операції Об'єднаних сил, протягом минулої доби, 11 січня, на фронті зафіксували 10 порушень режиму тиші з боку противника, зазначають Патріоти України. Зокрема, біля Пісків бойовики відкрили вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

А під Авдіївкою загарбники застосували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Тим часом поблизу Павлополя вони стріляли зі станкових протитанкових гранатометів, біля Водяних на Приазов’ї та під Донецьком – зі стрілецької зброї, а поблизу самого Донецька – зі снайперської зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець. На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські воїни декілька разів відкривали вогонь у відповідь. Також неподалік Красногорівки наші захисники виявили проліт БпЛА противника типу "квадрокоптер" з перетином лінії розмежування. Вмілими діями наших військових безпілотник було збито", – йдеться у зведенні.

Про усі злочини терористів було негайно повідомлено представників ОБСЄ.

На початку нової доби, 12 січня, російські окупанти вже двічі спровокували Збройні сили України на відкриття вогню у відповідь. Адже поблизу Водяного та Пісків терористи вдарили по позиціях наших воїнів із мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї. Крім того, під Пісками ворог задіяв автоматичні станкові гранатомети.

На обстріли противника українські воїни були змушені відкрили вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає. Тим часом, у терористів вони склали дві особи.

За інформацією на сторінці офіцера ЗСУ Сергія Нещадима у Twitter, 11 січня травмовано двох бойовиків зі складу 4 ОМСБр 2 АК РФ (ДТП через алкогольне сп'яніння). Крім того, було знищено БпЛА окупантів серії Phantom (100 ОМСБр 1 АК РФ).

ООС

ООС

Сергій Нещадим

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...