"Дуже важка мішень для ППО": Коваленко розповів про нову ракетну загрозу з боку РФ

Російські окупаційні війська поки не можуть здійснювати масовані атаки іранськими дронами-камікадзе по інфраструктурі України. Водночас загарбники чекають можливості вдарити по українських містах балістичними ракетами з потужною бойовою частиною. Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в коментарі для ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Зараз між масованими обстрілами в середньому є інтервал в два-три тижні. Це саме той час, який потрібен для накопичення боєкомплекту, для того, щоб привезти його зі складів, центрів зберігання, які розміщені по всій Росії, а потім сконцентрувати на аеродромах або в портах", - розповів Коваленко.

Як зазначив експерт, росіяни зараз набагато рідше використовують ракети "Калібр". Водночас загарбники частіше б'ють по Україні ракетами авіаційного базування – це Х-101, Х-555.

"Ці ракети вони можуть виробляти, в них є виробництво, але воно дуже повільне. Воно залежить від контрабанди іноземних запчастин. Коли, навіть, є все обладнання, мікросхеми, виробництво все одно не масштабне – 2-3 ракети на тиждень", - зазначив він.

За його словами, інтервали між ворожими обстрілами пояснюються тим, що далі йде дорозвідування. Так, загарбники завдали масований удар 10 жовтня, а 11 та 12 були значно менші удари.

"Тобто було дорозвідування. Вони з’ясовували, що було уражено, що – ні. А між масованими ударами середній інтервал 2-3 тижні. Після ударів вони збирають інформацію, в тому числі – від інформаторів з території України про те, що та де зруйновано. Так вони продовжують, поки в них є боєкомплект. Але боєкомплекту на наступні дні значно менше, ніж в день масованого обстрілу", - пояснив експерт.

На думку Коваленка, найбільша небезпека найближчого часу в тому, що Росія може отримати іранські балістичні ракети і використати їх масовано по території України. "Їх не буде дуже багато, не тисячі, але в них досить потужні бойові частини. Для будь-якого ППО балістична ракета – це дуже важка мішень. Своїх ракет в Росії вже набагато менше, ніж на початку війни. Але вони в них є і вони можуть їх виробляти в невеликій кількості", - розповів він.

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...