"Дві мрії Путіна": Військовий експерт назвав умову припинення війни на Донбасі

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що припинення військових дій на Донбасі можливо тільки тоді, коли здійсняться "дві мрії Путіна", передають Патріоти України.

"У Путіна в цій війні є своя мета, поки він її не доб'ється, все буде як і раніше". "У нього одна-єдина мета – утримати Україну в політичній орбіті Кремля. З цим пов'язано дві мрії: визнання Криму російським і України як вотчини Росії", – заявив експерт.

Відповідаючи на запитання про те, чого можна очікувати восени в зоні бойових дій на сході країни, він спрогнозував: "Озброєний конфлікт низької інтенсивності триватиме, з періодичним загостренням і ослабленням – такий, як ми спостерігаємо сьогодні".

На думку Жданова, "питання в тому, чого хоче Путін. Мета війни – це суверенітет України. Вся ця кривава бійня на сході країни була організована саме для цього. Поки він його не отримає, нічого не закінчиться".

Таким чином, цієї осені в зоні бойових дій "абсолютно нічого не зміниться", – переконаний експерт. Відповідаючи на запитання, чи може Путін скористатися недосвідченістю Зеленського в ролі Верховного головнокомандувача, він сказав: "Думаю, що ні. По-перше, Росія сьогодні не готова до масштабної війни. По-друге, зараз ніхто не дасть розв'язати масштабний конфлікт на європейському континенті, особливо країні, яка має ядерну зброю".

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...